Essex North Shore Agricultural & Technical School ontvangt $ 100,000 Math Acceleration Grant voor innovatief Winter Integration Academy Project

School werkt samen met Real Pirates Museum of Salem voor real-world projecten om wiskunde te verkennen

DANVERS, MA – 20 februari 2024 – Essex North Shore Agricultural & Technical School, de grootste school aan de noordkust van Massachusetts, heeft vandaag aangekondigd dat het een schooljaarsubsidie ​​van $ 100,000 heeft ontvangen via het Massachusetts Department of Elementary and Secondary Education (DESE ) voor rekenversnelling ter ondersteuning van de academische prestaties van leerlingen uit groep 9 en 10. De subsidie ​​vertegenwoordigt de voortdurende inzet van Essex Tech om het leren van studenten te versnellen door innovatieve, interactieve, relevante en boeiende onderwijs- en leerstrategieën te implementeren. 

Om aan de subsidievereisten te voldoen, biedt Essex North Shore studenten een Winter Integration Academy aan, die tijdens de februarivakantie wordt gehouden, waarbij wiskundeonderwijs van hoge kwaliteit wordt gecombineerd met een integratieproject dat de voortdurende toewijding van de scholen aan dieper leren vertegenwoordigt. 

Essex North Shore gaat deze week van start en gaat samenwerken met de Echt Piratenmuseum in Salem om studenten te betrekken bij een Academieproject genaamd ‘X Marks the Spot’. Gedurende deze week leren de leerlingen over het zinken van The Whydah Gally in 1717 voor de kust van Wellfleet aan de buitenzijde van Cape Cod, en over de rijkste piratenschat uit de Gouden Eeuw van Piraterij, vier en een halve ton goud en zilver die zonk met het wrak. In het Academieproject, dat de kracht van stromingen, golven, zand en stormen onderzoekt, zullen leerlingen wiskundige berekeningen gebruiken om te voorspellen waar ze het goud en zilver zich vandaag de dag bevinden, door een nieuwe “X” te plaatsen om de plek te markeren. 

“Dit is ons vierde jaar waarin we Math Acceleration Grant-fondsen gebruiken om wiskunde zeer aantrekkelijk te maken via ons integratieleermodel”, aldus Tony Di Luna, supervisor van Science, Technology, Engineering, Arts en Math (STEAM). 

“De Whydah Gally is een realistisch project waarbij studenten wiskunde en natuurkunde kunnen gebruiken om te veronderstellen waar de schat zich vandaag de dag zou kunnen bevinden”, aldus Bill Golden, directeur van het Real Pirates Salem Museum, die tijdens de Winter Integration Academy overleg voert met Essex Tech. “Hoeveel studenten in Massachusetts leren tijdens de februarivakantie over verloren goud en het meeslepende verhaal van piraten?”

Leraren en studentmentoren werken samen met studenten van de Winter Integration Academy om met behulp van wiskundige probleemoplossing vast te stellen waar zij denken dat de containers met goud zich bevinden. Studenten die deze academies bezoeken, verdienen extra wiskundepunten en keren vaak gedurende het schooljaar zelf terug als deelnemers of studentmentoren aan toekomstige integratieacademies.

Essex Tech gebruikt de andere helft van de Mathematics Acceleration Grant-fondsen om zijn Spring Integration Academy te plannen, die de aanleg van een bestuiverstuin op de campus zal omvatten. Hierbij zijn leerlingen van groep 9 en 10 betrokken die wiskundige probleemoplossende en geometrische ontwerpen zullen gebruiken terwijl ze samenwerken met studenten van de technische en landbouwprogramma's Duurzame Tuinbouw en Landschaps- en Grasbeheer. 

“Nogmaals waarderen we de steun die aan Essex Tech wordt gegeven door het Massachusetts Department of Elementary and Secondary Education voor deze fondsen om het leren van studenten te versnellen”, aldus hoofdinspecteur-directeur Heidi Riccio. “We blijven ons richten op dieper leren waarbij de stem en keuze van studenten betrokken zijn, toegepast leren en toegewijde tijd tijdens de vakanties voor studenten om de wiskundige vaardigheden te verfijnen die ze nodig zullen hebben om succesvol te zijn op de arbeidsmarkt na de middelbare school.”

Voor meer informatie over de Math Acceleration Academies Grant: https://www.doe.mass.edu/grants/2024/125/

Over Essex North Shore Landbouw- en technische school

Essex North Shore Agricultural & Technical School (ENSATS) werd in september 2014 geopend als een vierjarige openbare technische en agrarische middelbare school in Massachusetts. ENSATS laat studenten uit 17 aangesloten gemeenschappen toe tot de 26 technische en landbouwprogramma's van het district. Ledengemeenschappen zijn onder meer Beverly, Boxford, Danvers, Essex, Gloucester, Hamilton, Lynnfield, Manchester-by-the-Sea, Marblehead, Middleton, Nahant, Peabody, Rockport, Salem, Swampscott, Topsfield en Wenham. Studenten uit het hele Gemenebest van Massachusetts komen ook in aanmerking voor toegang tot de zeven dierwetenschappelijke, landbouw- of natuurlijke hulpbronnenprogramma's van de Essex North Shore Agricultural & Technical School.

Essex North Shore Agricultural & Technical-studenten worden gedurende elk jaar van hun inschrijving ondergedompeld in zowel hun academische als technische en agrarische (CTAE) programma's. Academische cursussen zijn beschikbaar op het voorbereidende, honours- en geavanceerde plaatsingsniveau van de universiteit. De plaatsing van het CTAE-programma wordt bepaald na deelname aan een Freshman Exploratory Program. Studenten die in aanmerking komen, kunnen ook deelnemen aan het Cooperative Education Program, dat halverwege het juniorjaar begint.

Academische en CTAE-programmacursussen zijn afgestemd op de Massachusetts leerplankaders, Massachusetts Carrière Beroepstechnisch Onderwijskaders, en het Massachusetts High School-studieprogramma (MassCore).  


Meteen naar de inhoud