Salem News-artikel: Essex Tech schenkt geschenken aan 200 kinderen voor Hawk Holiday Hope
Honderden geschenken worden vrijdag uitgestald in de gymzaal van Essex Tech, voordat ze in vrachtwagens worden geladen voor het kantoor van het Department of Children and Families in Salem.
De leerlingen komen vrijdag bijeen voor een schoolbrede bijeenkomst om hun harde werk te vieren.
Het dansteam van Essex Tech treedt vrijdag op tijdens de bijeenkomst.

DANVERS – De Hawk Holiday Hope-actie van de Essex North Shore Agricultural & Technical School is voor het negende jaar op rij terug, op grotere schaal dan ooit.

Bij het jaarlijkse schoolbrede leerproject voor de gemeenschapsdienst doneren studenten, personeel, ouders en lokale gemeenschapsgroepen vakantiegeschenken aan kinderen, zoals fietsen, knuffels, warme kleding, speelgoed en meer.

Door samen te werken met het Department of Children and Families op het kantoor in Salem kon de school dit jaar geschenken doneren aan 200 leerlingen.

"Het zijn meer dan 2,000 cadeaus voor 200 kinderen - dat zijn veel cadeaus", zegt Thomas O'Toole, assistent-hoofdinspecteur bij Essex Tech. “(Tijdens) het eerste blok is iedereen zijn cadeaus aan het afwerken, inpakken en vervolgens naar de sportschool brengen. Iedereen helpt mee, het is een mooie traditie geworden.”

Klassen, clubs en studentenorganisaties krijgen één kind toegewezen om cadeaus voor te kopen in de herfst, en naast cadeaus van groepen als TrackPoint in Danvers of Laborers Local 22 krijgt elk kind acht cadeaus.

Na de schooldag op donderdag versierde de PTO de school tot een winterwonderland met springkussens, verlichting en kransen om de leerlingen tijdens de eerste les op vrijdag te verrassen. Alle ingepakte cadeaus werden naar de gymzaal van de school gebracht en op een indrukwekkende manier uitgespreid om de leerlingen een duidelijk beeld te geven van hun harde werk en hun inspanningen ter voorbereiding op de dag.

Het dansteam, de faculteitsband, het koor en anderen van de school kwamen vrijdag bijeen voor een schoolbrede bijeenkomst in de sportschool, ter ere van het harde werk van studenten, personeel, ouders en gemeenschapsgroepen die hebben geholpen de feestdagen voor kinderen in nood lichter te maken .

“Het is een van die dingen die echt laat zien hoeveel handen licht werk maken”, zegt Tony DiLuna, coördinator van de STEAM Academy. “Iedereen doet een beetje, en als je achterover leunt en naar alle cadeautjes kijkt, denk je gewoon 'wauw'. Om ze allemaal zo te zien liggen, en om deze letterlijke vrachtwagen vol cadeaus te zien rijden, is gewoon zo indrukwekkend.”

Michael McHugh, Salem News.


Meteen naar de inhoud