Boston Globe-artikel: Essex Tech 'making sports matter' met zijn benadering van beroepsonderwijs en atletiek
ESsex TEch atletisch directeur Mike Murphy met de herhaalde Div. 2 Markham-prijs. WINSLOW TOWNSON VOOR DE BOSTON Globe

HATHORNE – Zet voet op de schilderachtige 166 hectare grote campus van de Essex North Shore Agricultural & Technical School, gelegen aan Maple Street, en er is één ijdele gedachte: iedereen is all-in, en klaar en in staat om te werken.

In het klaslokaal – in een van de 24 aangeboden landbouw- en technische programma’s – in het veld als coöperatie, of op de atletiekbanen, op de velden of op de ijsbaan van het Essex Sports Centre, een halve kilometer verderop, is het een school in constante beweging.

“Om te zien wat deze plek kinderen te bieden heeft, wat betreft opties. . . zegt Mike Murphy, die sinds 2015 in dienst is, eerst als studentenbegeleider en assistent voetbal- en basketbalcoach, maar sinds 2021 atletisch directeur.

Murphy was een uitblinker in twee sporten op Chelmsford High (Klasse van 2008) en won als senior een Super Bowl onder coach Bruce Rich voordat hij op het speelveld van Endicott speelde. Hij kwam bij Essex aan met het 'oude denkproces': als je niet op reguliere scholen kunt blijven, ga dan naar een technische school, en universiteit versus carrière. Maar Murphy's mentaliteit is getransformeerd.

“Nu is het gewoon carrière, en als je naar de universiteit moet, is dat een optie”, zei hij, waarbij hij opmerkte dat 77 procent van de Essex Tech-studenten naar de universiteit zal gaan.

Bij Essex Tech zijn de ruim 1,700 aspirant-studenten afkomstig uit 17 aangesloten schooldistricten, maar uit een groot aantal van 60 steden en dorpen. Daarvoor zijn 37 bussen van Essex Tech nodig die aan het eind van de schooldag in de rij staan.

De huidige voetafdruk van 13 gebouwen werd in 2014 voltooid, samen met de fusie van North Shore Technical en Essex Aggie (aan de overkant van de straat). Een indrukwekkende door studenten gebouwde Larkin Cottage (een leercentrum/landbouwmuseum) ligt op schema voor de opening in 2024.

Atletiek is een belangrijk onderdeel van de cultuur van de school, maar vanwege de uitdagingen en dynamiek van het coöperatieve onderwijs bedraagt ​​het deelnameniveau ongeveer een kwart van het aantal inschrijvingen. Er zijn 386 geregistreerde atleten voor het herfstseizoen.

In het schooljaar 2022-23, dat voor het grootste deel deelnam aan de Commonwealth Athletic Conference, won Essex Tech 61.11 procent van de 288 varsity-wedstrijden in het reguliere seizoen, waarbij hij Franklin County Tech (59.81) van Turners Falls achter zich liet om dit te herhalen als de Globe's. Winnaar Markham Division 2 voor scholen voor beroepsonderwijs over de hele staat. Het is de derde trofee van de school in vier jaar.

Een run van 62–32 in het voorjaar - met als hoogtepunt een finish van 17–2 bij de lacrosse voor meisjes, een run van 14–5 bij de lacrosse voor jongens en 13 overwinningen op de softbaldiamant - zorgde voor een finish van 169–105–14 voor de ' Roll-Haviken.'

Essex Tech was er een van 10 divisiewinnaars voor de prijzen – nu in hun 51e jaar – waarin scholen worden gerangschikt op basis van hun winstpercentage in het reguliere seizoen.

"Vanuit atletisch oogpunt willen kinderen hier zijn", zei Murphy. “Ze moeten zich aanmelden [er waren 1,500 aanvragers voor 2023-24], ze moeten een rigoureus proces doorlopen. Ze werken zes tot zeven uur per dag en komen dan naar een training of wedstrijd, waarvoor speciale kinderen nodig zijn.

“Ze verlaten hun huis om 6 uur en nemen dan de atletische late bus [om 5 uur] naar huis, dat doen ze elke dag, elke week. Dat is engagement.”

Die toewijding begint in de negende klas, een startpunt dat cruciaal is voor het opbouwen van chemie voor teamgenoten die elkaar voor het eerst ontmoeten.

“Het gaat om vasthoudendheid en doorzettingsvermogen. Volleybal is een spel. Als ik mijn spelers alleen maar volleybalvaardigheden leer, doe ik mijn werk niet… Als je jezelf pusht, moet je afhankelijk zijn van andere mensen.’ Pamela Leete, volleybalcoach van Essex Tech. NATHAN KLIMA VOOR DE BOSTON-BOL

“Het is cruciaal voor ons succes”, zegt Pamela Leete, die sinds de oprichting de meisjes- en jongensvolleybalteams op de school heeft gecoacht. “Veel atletiek gaat over levenslessen en het ontwikkelen van sociale vaardigheden.”

Om de ervaring te verbeteren, houdt Leete, die Engelse les geeft in het nabijgelegen St. John's Prep, filmavonden met haar spelers en neemt ze ze mee naar universiteitswedstrijden.

Haar twee assistenten, Corey Klass Jr. en Arianna McGee, zijn allebei Essex Tech-alumni, Klass speelt nu in het herenteam van Endicott terwijl ze een ingenieursdiploma volgt, en McGee werkt fulltime als elektricien. 'Ze hebben twee verschillende wegen gevolgd,' zei ze trots. “Onderwijs in atletiek.”

Isa Bishop, een tweejarige softbalkapitein uit Peabody die van plan is om op de universiteit te gaan spelen, werkt bij de non-profit dierenkliniek Angell at Essex op de campus en heeft ook een parttime baan. “Ik hou van deze school, omdat ik mijn academici kan delen met mijn winkel en praktische ervaring”, zegt Bishop, die graag een hoofdvak in criminologie zou willen volgen in het leerplan voor hondentraining.

Op het ijs is Armani Booth een kracht van 6 meter en 2 pond op de blauwe lijn voor Mark Leonard's Hawk-hockeyteam dat afgelopen winter 230-18-1 won op weg naar de kwartfinales van Divisie 2 tegen Scituate.

Buiten het ijs, en als hij geen lacrosse speelt, werkt Booth voor zijn grootvader, Stephen Sylvia, en zijn elektriciteitsbedrijf in Peabody. 'Ik kan niet blijven zitten,' zei hij. “Ik hou van elektriciteit, en door te sporten heb ik mijn comfortzone doorbroken. Ik heb vertrouwen gekregen.”

Essex Tech is fulltime overgestapt naar de Cape Ann League, en met deze verhuizing zal er een hevigere concurrentie zijn, wat ongetwijfeld een impact zal hebben op de winst-verliesrecords.

"We blijven groeien", zei Murphy. “We maken sport hier belangrijk, het heeft ons op de kaart gezet.”

Dankzij de gezamenlijke inspanningen van atleten, coaches en beheerders heeft Essex Tech zijn derde Markham Division 2-titel in vier jaar tijd veroverd. WINSLOW TOWNSON VOOR DE BOSTON Globe

Meteen naar de inhoud