Salem News-artikel: Salem en Lynn profiteren van een arbeidsontwikkelingssubsidie ​​van $ 1.2 miljoen

SALEM – Twee technische scholen aan de North Shore ontvangen een subsidie ​​van 1.2 miljoen dollar om te beginnen met het opbouwen van personeel dat over een handvol jaar offshore windturbines aan de rand van de haven van Salem zal bouwen.

Het Massachusetts Clean Energy Center (MassCEC) heeft vorige week 18 miljoen dollar aan subsidies verstrekt aan 40 organisaties die “gefocust zijn op het verlagen van de barrières waarmee onderbediende en ondervertegenwoordigde bevolkingsgroepen worden geconfronteerd die de arbeidsmarkt op schone energie willen betreden”, luidde de aankondiging van CEC.bit.ly/45AlLMz).

Van de volledige beloning zal $1.2 miljoen een driejarig trainingsprogramma ondersteunen aan de Essex North Shore Agricultural & Technical School in Danvers en Lynn Vocational and Technical High School, aldus Mary Sarris, uitvoerend directeur van MassHire's North Shore Workforce Board.

“Het is een driejarige subsidie ​​waarmee 60 mensen worden opgeleid via een pre-leerlingprogramma, waardoor mensen klaar worden gemaakt om leerling te worden in de elektrotechniek, loodgieterswerk, bouwvakkers, lassers, enz.”, zegt Ed O'Sullivan, programmadirecteur van het bestuur. en operaties. “We zullen het programma concentreren op de rekrutering van individuen uit milieurechtbuurten in onze regio.”

Er wordt verwacht dat Salem en Lynn grote doelwitten zullen zijn voor rekrutering. De subsidie ​​zal naar verwachting carrières opleveren aan de North Shore, zei burgemeester van Salem, Dominick Pangallo.

“Waar we echt op hopen is dat de pre-leerplaatsen kunnen leiden tot leerlingplaatsen en een baan bij een vakbond,” zei Pangallo. “Het individu werkt misschien niet noodzakelijkerwijs in de offshore-windenergie, maar ze beschikken wel over de vaardigheden die nodig zijn om een ​​betekenisvolle carrière en een goedbetaalde vakbondsbaan op te bouwen.”

Sinds medio 2021 zijn stadsfunctionarissen bezig met het opstellen van toekomstplannen voor een offshore wind rangeerterrein om de ongeveer 44 hectare braakliggende grond rond de elektriciteitscentrale van Salem Harbor Footprint over te nemen. Nu de plannen en de financiering voor het project bij elkaar zijn gekomen, zijn er ook gesprekken gevoerd op scholen in de omgeving, waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen van programma's om tegemoet te komen aan de toekomstige opleidingsbehoeften van het personeel.

Afgelopen maart werd een “Offshore Wind Economic Diversification Study” voltooid voor MassHire North Shore en de stad (bit.ly/3EGa0sd). Het bracht ambtenaren volgens Pangallo tot één cruciale behoefte: “Deze erkenning dat er in de offshore windindustrie veel vakbondsarbeid is – en dat er veel nadruk moet worden gelegd op de pre-leerlingprogramma's.

“De voorbereidende opleiding bereidt werknemers feitelijk voor op wat ze nodig hebben om te slagen in het leerlingprogramma van de vakbond,” zei hij. “MassHire zal samenwerken met Salem High School, Lynn Tech en de Essex North Shore Agricultural and Technical School om dit programma hopelijk begin 2024 van start te laten gaan.”

Het geld zal ook gaan naar het inhuren van “een hulpverlener om mensen in de milieurechtvaardigheidsgemeenschappen in contact te brengen met deze kansen”, zei Pangallo. Dat omvat verdere steun voor vervoer, kinderopvang en meer.

Terwijl dat allemaal zich afspeelt, zien scholen in Salem ook een sterke stijging van de vraag naar beroepstechnisch onderwijs, waarbij tweederde van de Salem High-studenten zich inschrijft voor CTE-cursussen. Het district werkt er nu aan om CTE te introduceren bij de middelbare scholieren van Salem, zei Pangallo.

“Hoewel iedereen de kans zou moeten hebben om naar de universiteit te gaan, loopt niet iedere student de weg naar een succesvolle toekomst via hoger onderwijs,” zei hij. “CTE is enorm populair en deze subsidie ​​ondersteunt ons lopende werk om onze CTE-mogelijkheden voor die studenten af ​​te stemmen op de toegang tot de economie van de toekomst. We zijn MassCEC en de regering-Healey-Driscoll dankbaar voor hun steun aan deze initiatieven.”

Neem contact op met Dustin Luca op 978-338-2523 of DLuca@salemnews.com. Volg hem op facebook.com/dustinluca of op Twitter @DustinLucaSN.


Meteen naar de inhoud