Salem News Article: 'Sta rechtop en wees trots': Essex Tech reikt diploma's uit aan 394 afgestudeerden
Studenten bereiden zich voor op mars
Luitenant-gouverneur Kim Driscoll spreekt het publiek toe
Studenten marcheren naar hun stoelen
Leerlingen en hun ouders luisteren naar toespraken
Familieleden en andere gasten vullen de tribunes

DANVERS — Donderdagmiddag studeerden 394 studenten uit 53 verschillende gemeenschappen af ​​aan de Essex North Shore Agricultural & Technical School.

De studenten waren zelf betrokken bij veel aspecten van de voorbereiding van de ceremonie, waarbij studenten van bouw-/landschapsprogramma's hielpen bij het voorbereiden van het schoolterrein, het tuinbouwprogramma zorgde voor bloemstukken, mediacommunicatieprogramma's fotografeerden en livestreamden het evenement, en een verscheidenheid aan andere voorbereidingen die de nadruk leggen op diverse gebieden van onderwijs en instructie van de school.

“Onze missieverklaring maakt duidelijk dat we bij Essex Tech technische landbouwkundige en academische excellentie promoten. Vanavond kunnen we zeggen dat je dit hebt bereikt omdat je een kans hebt genomen, je hebt volgehouden, je uitblonk in je vak en je plaats op dit veld hebt verdiend, 'zei hoofdinspecteur Heidi T. Riccio.

De hoofdspreker, luitenant-gouverneur Kim Driscoll, zelf een ouder van twee eerdere afgestudeerden van Essex Tech, beëindigde haar toespraak met een verzoek van de afgestudeerden. “Ik wil je vragen om betrokken te raken bij je gemeenschap. Je bent niet te jong om het verschil te maken. Je kunt actief worden op je universiteitscampus of op je werkplek, je kunt betrokken raken bij studentenbestuur of lokale overheid, je kunt vrijwilligerswerk doen voor een gemeenschapsorganisatie of een politieke campagne - het hoeft niet eens van mij te zijn.

Class salutatorian Thomas S. Politano, een inwoner van Lynn die naar Brown gaat om Engels en economie te studeren, maakte een opmerking over de unieke keuze die hij en zijn klasgenoten hebben gemaakt om naar een landbouw- en technische school te gaan.

“We wilden niet alleen met onze geest werken, maar ook met onze handen. We wilden niet zitten en rijen bureaus tegenkomen die wegkrabbelden. We moesten allemaal vinden en nastreven waar we van houden. Dus we kwamen hier en we bouwden, en soms slopen we, en plantten, en schilderden, en voedden, en testten, en kookten, en we groeiden - we worden onszelf, en we hebben er zoveel te danken, "zei Politano.

Sharonjit Kaur van Danvers, die naar Wentworth gaat voor civiele techniek, hield de 2023 Outstanding Vocational Technical Student Address, waarin ze commentaar gaf op de autonomie die de school hen heeft geboden bij het betreden van het personeelsbestand.

“Als jongvolwassenen werden we blootgesteld aan praktische beroepsberoepen die studenten autonomie gaven in hun werkveld en de verantwoordelijkheden die daarbij horen. Jullie hebben vanaf het begin allemaal de leiding over je opleiding genomen en jullie zouden allemaal trots op jezelf moeten zijn dat je bent gekomen waar je nu bent, 'zei Kaur.

Valedictorian Nathan P. Hammerschmitt Le Gal uit Lynn, die naar Dartmouth zal gaan om zijn studie natuurwetenschappen voort te zetten, verzekerde klasgenoten dat ze zullen blijven groeien, ongeacht hun volgende stap.

“Als je je in mijn positie bevindt, enigszins verlamd door de gedachte 'vinden wat je gelukkig maakt', weet dan dat er echt geen juiste weg is. Alleen de beslissingen die je neemt en de daaruit voortvloeiende perspectieven win je.”

De belofte van trouw werd geleid door Anthony D. Bonfanti, John J. Bucchiere IV, Caleb C. McNair, Michael R. Pelletier en Brynn Steeves.

Mara Stein, een jonge timmerstudent uit Peabody, zong het volkslied.

"Als je ons vandaag verlaat, sta dan rechtop en wees trots terwijl je doorgaat naar je mooie en succesvolle toekomst", zei rector Shannon B. Donnelly, "onthoud alsjeblieft dat je sterk bent geëindigd en dat je Essex Tech-team er altijd voor je is .”


Meteen naar de inhoud