Salem News Article: Essex Tech stuurt zijn eerste studenten die toegelaten zijn tot Ivy League
Van links, Christopher Morency, 18, van Danvers, staat met medestudenten van Essex Tech Nathan Hammerschmitt Le Gal, 17, van Lynn, Thomas Politano, 18, van Lynn, en Ali Alkinani, 19, van Beverly, buiten de school. Hammerschmitt Le Gal en Politano worden de eerste Essex Tech-studenten die dit najaar naar Ivy League-colleges gaan, terwijl Morency en Alkinani een succesvolle carrière in het vak hebben gevonden.

DANVERS - Essex Tech zal donderdagavond de eerste twee Ivy Leaguers over het afstudeerpodium zien lopen.

Klasse van 2023 afgestudeerden en Lynn-bewoners Thomas Politano, 18, en Nathan Hammerschmitt Le Gal, 17, zullen dit najaar respectievelijk naar Brown University en Dartmouth College gaan.

Politano kwam naar voren via het landschaps- en grasbeheerprogramma van de school. Hoewel hij er ooit aan dacht om zijn eigen landschapsarchitectuurbedrijf te hebben, hielpen stages bij Essex Tech hem te beseffen dat dit soort werk niet zijn fulltime passie is.

Toen hij door een mentor bij Essex Tech in aanraking kwam met scenarioschrijven, besefte hij dat het bestuderen van de geesteswetenschappen meer zijn roeping is. Hij schreef zijn eigen scenario en stuurde een opname van een geënsceneerde lezing ervan met zijn sollicitatie naar Brown.

Nu is hij van plan Engels of economie te studeren aan de Rhode Island Ivy League-school.

"Ik heb de keuze gemaakt om een ​​andere wending te nemen, maar de school heeft er alles aan gedaan om mij te helpen", aldus Politano. "Ze zijn carrièregericht en academisch gericht en ik heb het beste van twee werelden gekregen, en ze hebben me geholpen in elke carrière die ik bij de Tech wilde verkennen, of het nu gaat om schrijven of landschapsarchitectuur, dus ik' Ik ben erg blij.'

Hammerschmitt Le Gal maakte deel uit van het milieukundeprogramma van Tech en zal biologie studeren als hij dit najaar aankomt in Dartmouth in New Hampshire. Hij wil ook geesteswetenschappen studeren en eventueel een extra major antropologie of economie toevoegen.

Hij leerde gegevens verzamelen, veldwerk doen en hoe het onderzoeksproces werkt vanuit zowel academische als carrièregerichte lenzen bij de Tech, en leerde het milieu meer waarderen door zijn studies, zei hij.

"Het heeft de natuurwetenschappen en het milieu zojuist gecementeerd als interesses die ik verder wil nastreven en vooral dat proces wil onderzoeken," zei Hammerschmitt Le Gal.

Essex Tech zal dit najaar ook zijn eerste student naar de Johns Hopkins University in Baltimore sturen. De 18-jarige Amani Benouardia, inwoner van Groveland, is ook lid van het Tech-programma voor milieuwetenschappen en zal als hoofdvak internationale betrekkingen aan de school volgen als onderdeel van een versneld bachelor- en masterprogramma. Ze is van plan ooit diplomaat te worden in Marokko, het thuisland van haar familie.

Benouardia wilde oorspronkelijk marien bioloog worden, maar merkte dat ze niet zoveel plezier beleefde aan het curriculum milieuwetenschappen aan de Tech als ze had gehoopt, zei ze.

"Maar ik vond wel waarde in het belangenbehartigingsaspect en in het begrijpen van uw omgeving in het algemeen, en ik denk dat dat heeft geleid tot mijn interesse in politieke wetenschappen", zei ze.

Ze vond het ook waardevol om naar een beroepsgerichte school te gaan, ondanks dat ze niet op weg was naar het vak. Met name vanwege de kansen die Essex Tech haar heeft gegeven om nieuwe clubs op te richten, kwesties te onderzoeken die haar interesseren en haar stem als leider te ontwikkelen, zei Benouardia.

"Ik weet dat het steeds weer voorkomt dat mensen niet willen dat Essex Tech eerstejaars toelaat die naar de universiteit willen", zei ze. “Ze willen dat mensen die het veld in gaan naar de school gaan, omdat ze denken dat het hen wat meer zal helpen. Maar mijn grootste ding toen ik naar de school kwam, hoewel ik niet per se het vakgebied wil ingaan dat ik heb gestudeerd, is dat er hier zoveel was om mee te werken.

"Er is een dualiteit in de kansen die hier voor beide soorten studenten worden geboden", voegde Hammerschmitt Le Gal toe.

In plaats van studenten alleen maar voor te bereiden op een baan in de handel, richt Essex Tech zich erop hen te helpen het meeste uit hun toekomstige carrière te halen, zei assistent-hoofdinspecteur Thomas O'Toole.

Dit omvat het behalen van certificeringen of, indien nodig, bijscholing om hen te helpen in hun carrière, wat vaak ook inhoudt dat ze nu naar de universiteit gaan, zei hij.

'We zijn niet meer de technische school van je grootouders,' zei O'Toole. “Het is niet de school waar je de kinderen naartoe stuurt die het moeilijk hebben of wat de karikatuur ervan ook is. Dat is allang voorbij. Het is al jaren weg.”

Het belangrijkste doel van de school is om de ontwikkeling van leiderschap te integreren met de training van het personeel voor al haar studenten, zei O'Toole.

"Vroeger hadden de openbare scholen van elke leerling moeten eisen dat hij tijdens zijn middelbare schooltijd een technische of agrarische of andere vaardigheid opdeed", zei O'Toole. "Het oude academiemodel is het model waar deze school min of meer tegenin leeft."

Dat wil niet zeggen dat Essex Tech studenten nog steeds niet helpt om te slagen in de handel, voegde hij eraan toe. Ali Alkinani, 19, uit Beverly, heeft via de school een vaste carrière in loodgieters gevonden sinds hij drie jaar geleden vanuit Irak naar het gebied verhuisde.

"Alle leraren hier zijn erg aardig en we praten als vrienden", zei Alkinani. “Ik bel ze als ik hulp nodig heb en ze helpen me een baan te vinden. Het is een geweldige ervaring, en de ene week in de winkel werken en de andere week studeren geeft rust.”

De 18-jarige Christopher Morency, inwoner van Danvers, wilde oorspronkelijk culinair studeren aan Essex Tech, maar belandde in plaats daarvan in het elektrische programma.

Zijn winkellessen deden hem denken aan de show 'How It's Made', waar hij als klein kind graag naar keek, zei hij.

"Ik vond het geweldig om te zien hoe dingen in elkaar zitten, maar toen ik ouder werd, verloor ik die nieuwsgierigheid een beetje", zei Morency. “Toen kwam ik hier en kreeg ik de kans om op een nieuwe manier naar dingen te kijken en mezelf af te vragen: 'Hoe werkt dat?'

"Het is echt een ongelooflijk gevoel om die nieuwsgierigheid terug te hebben."


Meteen naar de inhoud