Salem News Article: Abbatessa-zussen ontmoeten elkaar dit weekend in Division 4 State
Zussen Cali (links) en Maci Abbatessa van respectievelijk Danvers en Essex Tech zullen dit weekend zowel het kogelstoten als het discuswerpen tegen elkaar gooien tijdens de Division 4 State Track Meet in Notre Dame of Hingham

Voor de eerste keer ooit in een groot baanevenement zullen de Abbatessa-zussen uit Danvers dit weekend tegen elkaar strijden in de Division 4 States in zowel kogelstoten als discuswerpen.

Cali Abbatessa is een senior bij Danvers High, terwijl Maci een junior is bij Essex Tech. Bij de staatsbijeenkomst in de Notre Dame van Hingham wordt Maci als vijfde geplaatst in het kogelstoten, terwijl Cali zesde is. Bij het discuswerpen is Cali als tweede overall geplaatst, terwijl Maci 13e is.

De evenementen zullen zowel de eerste als de laatste keer zijn dat het ooit zal gebeuren, aangezien Cali volgend jaar deel uitmaakt van het baanteam van Elon University.

Voor de Hawks heeft Maci dit jaar drie schoolrecords neergezet: zowel het kogelstoten binnen als buiten, plus het discuswerpen. Haar beste worp in het schot is 34 voet 8 1/2 inch, vijf centimeter hoger dan het doel van haar zus. Cali heeft de discus 111 voet gegooid, met Maci's op 94-11.

“Toen ik erachter kwam dat ik me kwalificeerde voor staten, huilde ik. Ik ben klaar om te concurreren met mijn zus,' zei Maci, en merkte op dat de laatste twee het tegen elkaar opnamen toen ze nog op de middelbare school zaten.

"Het is niet veel anders, want we zijn behoorlijk competitief in alles wat we doen," vervolgde ze. “Iedereen in mijn familie is zo enthousiast voor ons, vooral mijn vader (Mitch, die het schot voor Peabody High gooide). Hij wacht hier al op sinds we op de middelbare school zaten.'

Maci geeft toe dat ze meer van het kogelstoten geniet dan van het discuswerpen. Haar zus geeft ook een beetje de voorkeur aan het gooien van het schot, ondanks dat ze hoger gerangschikt is in de discus.

Cali koos Elon eerst vanwege zijn academici en zal biologie studeren. Maar ze bedacht ook waarom ze niet zou proberen om voor het Divisie 1 atletiekteam uit te proberen, ook al vond ze het een hele klus.

"In maart ging ik voor beursinterviews en zag dat er een prachtige baanfaciliteit is bij Elon, dus ik mailde werpcoach Laura Igaune, zonder echt te verwachten iets terug te horen", zei Cali. 'Ze reageerde en zei dat ze op zoek waren naar nog een paar walk-ons. Op dat moment waren mijn worpen niet zoals ze wilden in Divisie 1, maar ik heb mijn PR's verbeterd en heb nu een plek in het team."

Ze zal zowel binnen als buiten strijden voor het Phoenix atletiekprogramma. Igaune vroeg zelfs of Cali geïnteresseerd zou zijn in het kogelslingeren, en ze antwoordde dat ze enthousiast was om het te leren.

"Mijn zus en ik doen het allebei veel beter dan vorig jaar, en ik ben erg trots op Maci voor wat ze heeft gedaan," voegde Cali toe. “Ik ben zowel erg nerveus als opgewonden om tegen haar te strijden. Ze is iets beter in het kogelstoten dan mijn best. Dat geeft me juist extra motivatie, zeker nu ik ouder ben.”

Jeff Bartlett, hoofdbaancoach van Danvers, merkte op dat Cali het hele seizoen consequent aan het verbeteren is.

“Onze worpcoach, Patrick Hennessey, heeft geweldig werk geleverd met Cali. Ze is 14 voet 5 inch verwijderd van het schoolrecord (discuswerpen), gevestigd in 1999 door Rhiannon Amor,' merkte Bartlett op. “Cali is een leider op en naast de baan, betrouwbaar en consistent. We wisten dat we op haar konden rekenen voor veel punten tijdens het dual meet-seizoen, en ze lijkt de gelegenheid aan te grijpen voor de MIAA-kampioenschappen.

"We zijn allemaal opgewonden om de Abbatessa-zussen samen te zien gooien", voegde hij eraan toe. “Hun vader is baanofficial en kent veel mensen in de atletiekgemeenschap. Ik wed dat het publiek er echt in opgaat.”

Er is een kleine kans dat de zussen in de toekomst in hetzelfde team bij Elon zitten. Maci sprak met de coach toen haar zus op Zoom zat en hoopt haar persoonlijk te ontmoeten als de familie Cali meeneemt naar de universiteit.

"Ik ben niet klaar om mijn opleiding op te geven nadat ik volgend jaar ben afgestudeerd", zei Maci. "Als ik zie wat mijn zus doet, wil ik er ook mee doorgaan."


Meteen naar de inhoud