2023 Salem News Genomineerde student-atleet: Maddie McDonald, Essex Tech

Een snelle blik op het transcript van Maddie McDonald's middelbare school zal je alles vertellen wat je moet weten over haar toewijding aan academici.

In vier jaar bij Essex Tech heeft McDonald nog nooit iets lager dan een A behaald. Tijdens haar junior jaar behaalde ze een perfecte A+ in alle 12 van haar cursussen, waarbij ze zichzelf uitdaagde met onderscheidingen en cursussen op AP-niveau.

De inwoner van Swampscott staat op de derde plaats van de 397 studenten in haar afstudeerklas met een enorm indrukwekkende 4.75 GPA. Ze scoorde 1,330 op haar SAT's, fungeert als studentmentor en MIAA-studentambassadeur en heeft meerdere keren de Student of the Month Award van de school gewonnen.

"Maddie is het perfecte voorbeeld van wie we zijn als school, en ze heeft een positieve invloed gehad op ons hele atletiekprogramma", zegt Michael Murphy, Essex Tech Coordinator of Athletics, Wellness and Health Services. “Ze is een hardwerkende, energieke en gepassioneerde persoon die haar teamgenoten en klasgenoten altijd op de eerste plaats zet. Zij is de definitie van waar we naar op zoek zijn als we een Essex Tech Hawk beschrijven.”

Als het op atletiek aankomt, mist McDonald geen slag. McDonald, een driejarige varsity-uitblinker in het lacrosseteam en twee jaar aanvoerder, heeft meer dan 160 goals en meer dan 50 assists verzameld op weg naar haar afscheidscampagne. McDonald werd uitgeroepen tot MVP van de Commonwealth Athletic Conference nadat hij in 100 maar liefst 2022 goals had gescoord.

McDonald is ook een vierjarig lid van het varsity-crosscountryteam en was de afgelopen winter aanvoerder van het indoorbaanteam, terwijl hij zich kwalificeerde als een individu voor staten. Op de een of andere manier vindt ze nog steeds andere manieren om impact te maken, waaronder status als bestuurslid voor de Essex Tech Kindness Week. Ze is lid van DECA en is ook lid van de Captain's Council van de school.

"Maddie is een behendige kritische denker met een hoog niveau van emotionele intelligentie, vaardigheden die haar samen tot een effectieve communicator maken", zegt Matt Gwilliam, de lacrossecoach en geschiedenisleraar van Hawks. "Ze is een van de meest gedisciplineerde student-atleten met wie ik de afgelopen tien jaar heb gewerkt en heeft een niveau van volwassenheid, toewijding en doorzettingsvermogen getoond dat ongeëvenaard is door haar leeftijdsgenoten."

McDonald schittert ook in haar CTAE-gebied en is in staat om alles met zelfvertrouwen in evenwicht te brengen. Ze heeft een plan en toewijding om sinds vorig jaar universiteitslacrosse te spelen op Roanoke College en volgens Murphy: "Ik twijfel er niet aan dat ze de verwachtingen zal overtreffen, zoals ze altijd doet."

MAAK KENNIS MET MADDIE MCDONALD

Middelbare school: Essex-noordkust 

Woonplaats: Swampscott

Leeftijd: 17

College waar je naar toe gaat: Roanoke College

Wat is je favoriete boek?: "Beartown" van Fredrik Backman

Wat is je favoriete film?: 'De Wrekers'

Wie is je favoriete zanger?: Rihanna

Wat is je favoriete app?: Instagram

Wat is je favoriete klas op school?: Biologie

Op welke atletische prestatie ben je het meest trots? Het parcoursrecord voor crosscountry breken tijdens mijn laatste schooljaar.

Wat betekent in één of twee zinnen een leider zijn onder je collega's? aan jou?: Het betekent het goede voorbeeld geven en de mensen om je heen helpen, zowel op het veld als daarbuiten.

Waar zie je jezelf over 10 jaar?: Werken in een dierenartsenpraktijk.

Wat weten de meeste mensen niet over jou?: Ik ben dol op koken en bakken.


Meteen naar de inhoud