Nieuwsbrief Schoolbegeleidingsdienst

Als afdeling voor schoolbegeleiding nemen we contact met u op om u bewust te maken van de stappen die we blijven nemen om uw studenten te helpen bij hun tijd hier bij Essex Tech. Houd er rekening mee dat het belangrijkste dat uw student kan doen, is contact opnemen met de toegewezen schooladviseur met eventuele vragen, zodat we hen zo goed mogelijk kunnen helpen. Hier zijn onze contactgegevens: 

Graad 10-12 Schooladviseurs

Schooladviseurs van groep 9

Loopbaanadviseurs (CO-OP).

Directeur Schoolbegeleiding

Administratieve ondersteuners

ProgrammaAchternaam schoolbegeleider AKAchternaam schoolbegeleider LZCOOP adviseur
Geavanceerde productieMeneer ConnorsMevrouw O'Donnellmevrouw Doherty
BoomteeltMeneer Loringmevrouw MacIsaacmevrouw Doherty
AutotechnologieMeneer ConnorsMevrouw O'DonnellMevrouw Shea
BiotechnologieMeneer Loringmevrouw MacIsaacmevrouw Doherty
timmerwerkMeneer ConnorsMevrouw O'DonnellMevrouw Shea
Reparatie en overspuiten van autobotsingenMeneer ConnorsMevrouw O'DonnellMevrouw Shea
GezelschapsdierenMeneer ConnorsMevrouw O'Donnellmevrouw Doherty
Ambachtsman in de bouwMeneer ConnorsMevrouw O'DonnellMevrouw Shea
CosmetologyMeneer Loringmevrouw MacIsaacMevrouw Shea
Culinaire kunst en gastvrijheidMeneer ConnorsMevrouw O'DonnellMevrouw Shea
Tandheelkundige ondersteuningMeneer Loringmevrouw MacIsaacmevrouw Doherty
Ontwerp mediacommunicatieMeneer ConnorsMevrouw O'Donnellmevrouw Doherty
Elektra Meneer Loringmevrouw MacIsaacMevrouw Shea
Engineering & automatiseringstechnologieMeneer ConnorsMevrouw O'Donnellmevrouw Doherty
PaardenwetenschapMeneer ConnorsMevrouw O'Donnellmevrouw Doherty
Gezondheid AssisterenMeneer Loringmevrouw MacIsaacMevrouw Shea
HVACMeneer Loringmevrouw MacIsaacMevrouw Shea
Information Technology ServicesMeneer ConnorsMevrouw O'Donnellmevrouw Doherty
Landschapsarchitectuur en graszodenbeheerMeneer Loringmevrouw MacIsaacmevrouw Doherty
Metselwerk en tegelzettingMeneer ConnorsMevrouw O'DonnellMevrouw Shea
Natuurlijke en ecologische hulpbronnenMeneer Loringmevrouw MacIsaacmevrouw Doherty
LeidingswerkMeneer Loringmevrouw MacIsaacMevrouw Shea
Duurzame TuinbouwMeneer Loringmevrouw MacIsaacmevrouw Doherty
Dierenarts WetenschappenMeneer ConnorsMevrouw O'Donnellmevrouw Doherty
Eerstejaars adviseur (AK)mevrouw FajardoEerstejaars Counselor (LZ)mevrouw Montague

Einde kwartaal schooljaar 22-23

 • Kwartaal 1 geëindigd: 8 november 2022
 • Kwartaal 2 geëindigd: 25 januari 2023
 • Eindigt kwartaal 3: 5 april 2023
 • Einde kwartaal 4: 16 juni 2023*
  *(wijzigingen voorbehouden op basis van onverwachte schoolsluitingen) 

Zie Essex Tech's School Calendar op voor meer informatie EssexNorthShore.org/kalender

Klasse van 2026 CTAE-plaatsing

Het selectie- en plaatsingsproces voor studenten van groep 9 in hun CTAE-gebieden werd begin januari afgerond. Proficiat aan de Klas van 2026! Studenten zijn nu ook begonnen met hun Semester 2 Health Classes (kijk voor deze opdrachten op Aspen of Schoology). Als studenten en hun verzorgers vragen hebben over hun CTAE-schema's en toekomstige programma's, neem dan contact op met mevrouw Dresser, de Freshman Supervisor op ndresser@essextech.netof de schoolbegeleider van hun kind, mevrouw Fajardo of mevrouw Montague. Neem voor vragen over het Graad 9 gezondheidscurriculum contact op met de gezondheidsinstructeur van uw kind of dhr. Brucker, Hoofd Welzijnsinstructeur, op mbrucker@essextech.net.

Cursuskeuze voor volgend schooljaar (2023-2024) 

Schoolbegeleiders bezochten eind januari/begin februari de huidige klas 9, 10 en 11 in geschiedenis en eerstejaarsseminarie en spraken met studenten over het cursuskeuzeproces voor volgend schooljaar. Studenten konden in Aspen cursus- en niveau-aanbevelingen van hun docenten bekijken. Junioren konden ook de keuzevakken identificeren die ze als senioren hopen te volgen. Dit is nog maar het begin van het proces en we moedigen studenten en verzorgers aan om met de huidige inhoudsdocenten van uw student te praten over cursussen en aanbevolen niveaus voor volgend jaar, als u dit nog niet heeft gedaan. Als u vragen heeft over het proces, kunt u contact opnemen met de decaan van uw leerling.

Vroege collegeklassen met North Shore CC!

Essex Tech en North Shore Community College (NSCC) werken samen om onze studenten een Early College-programma aan te bieden, waarbij ze zich kunnen inschrijven voor vijf (5) hogeschoolcursussen en 15 MA-studiepunten kunnen verdienen terwijl ze nog op de middelbare school zitten! Essex Tech en NSCC accepteren "Bevestiging van interesse" Early College Program-aanvragen van studenten die geïnteresseerd zijn in deelname aan ons Early College-programma voor volgend schooljaar. Klik HIER voor meer informatie, waaronder een opname van onze familie-informatiesessie in januari waarin meer wordt uitgelegd over ons Early College-programma en cursussen in detail. Hoewel de deadline voor het tonen van interesse is verstreken, kunnen er van geval tot geval uitzonderingen worden gemaakt als een student en zijn familie interesse tonen tussen nu en het einde van het schooljaar.

Tewerkstelling (werk) vergunningen

Studenten die een werkvergunning nodig hebben, hebben toegang tot de aanvraag voor een tewerkstellingsvergunning op de Essex Tech-website (https://essexnorthshore.org/student-job-board/work-permits/) of klik HIER. Aanvragen voor een tewerkstellingsvergunning moeten worden ingevuld door de nieuwe werkgever, ouder/voogd en arts van de student (indien jonger dan 16 jaar) voordat Essex Tech een definitieve vergunning kan afgeven. Zodra de werkgever, en indien nodig een arts, hun secties hebben voltooid, kunnen studenten hun aanvraag ter verwerking naar het begeleidingsbureau brengen. Het duurt minimaal twee (2) schooldagen voordat een ingevulde aanvraag voor een werkvergunning door ons schoolpersoneel wordt verwerkt.

Rijbewijs/Real ID-documentatie

Studenten die documentatie nodig hebben voor hun rijbewijs of een Real ID kunnen contact opnemen met de administratief assistent van de School Counseling Department, mevrouw Larivee op elarivee@essextech.net, of hun schoolbegeleider om dit verzoek in te dienen. Het schooladviesbureau zal de studenten een inschrijvingsverificatiebrief bezorgen die de student kan indienen bij de DMV. Houd rekening met ten minste twee (2) schooldagen voorafgaand aan een DMV-afspraak om een ​​verzoek te verwerken.

Junior Sophomore Parent Night: 1 maart 2023 

Onze schoolbegeleiders organiseerden onlangs een avond voor onze Junior- en Sophomore-gezinnen, waar ze met gezinnen informatie doornamen over het planningsproces na de middelbare school, inclusief het College Search- en aanmeldingsproces. Informatie over MCAS, coöperatief onderwijs en cursusselectie werd ook beoordeeld. We delen hier het diadeck en de opname van onze sessie hier: 

We raden gezinnen die verhinderd waren aan om deze informatie en informatie over de Naviance-account van hun kind te bekijken. Klik op om Naviance te openen HIER of ga naar https://student.naviance.com/essexnorthshore.  

Als een verzorger de aanmeldingsgegevens van de ouder nodig heeft voor het Naviance-account van hun kind, of als er nog vragen zijn, neem dan contact op met de schoolbegeleider van uw kind. 

SAT-examen: 6 mei 2023

Essex Tech wordt een testlocatie voor het SAT-examen op zaterdag 6 mei 2023. Het wordt studenten aanbevolen zich vóór 7 april 2023 te registreren om een ​​plek te reserveren voor deze testdatum en -locatie. Alle registraties moeten vóór de testdag zijn voltooid (na 7 april 2023 kunnen late kosten van toepassing zijn) tot en met College Board Alleen bij www.collegeboard.org. Inschrijvingen op dezelfde dag zijn niet mogelijk. Essex Tech-adviseurs en -personeel kunnen geen studenten inschrijven. Zie voor meer informatie ook: https://satsuite.collegeboard.org/sat/registration/dates-deadlines

Senior updates

College Application Deadlines naderen snel!

Senioren zijn nog steeds bezig met het aanvragen van hogescholen! Hoewel schoolbegeleiders studenten eraan hebben herinnerd dat de aanmeldingsdeadlines naderen, moedigen we oudere gezinnen aan om contact op te nemen met uw kinderen om hen te helpen hun vorderingen te volgen bij het halen van deze aanmeldingsdeadlines. De meeste hogescholen accepteren geen aanvragen als de deadlines zijn verstreken, en we willen ervoor zorgen dat elke student alle gelegenheid heeft om zich tijdig aan te melden bij de school van interesse.  

Nadat een aanvraag is ingevuld en ingediend, wordt van studenten verwacht dat ze een Meldingsformulier college (te vinden in het School Counseling Office of onderaan deze nieuwsbrief) en stuur het terug naar uw School Counselor zodat zij uw transcripties en aanbevelingen voor u kunnen opsturen. Studenten moeten er zeker van zijn dat ze een Vrijgaveformulier transcriptie in het dossier bij uw schooladviseur, zodat er geen vertraging is bij het verzenden van uw materiaal naar de hogeschool (en). Vrijgaveformulieren voor transcriptie zijn toegankelijk in het School Counseling Office of onderaan deze nieuwsbrief.

Informatie over financiële hulp, studiebeurzen en prijzen 

Er zijn zoveel mogelijkheden voor onze senioren om beurzen en onderscheidingen aan te vragen, of ze nu meteen een fulltime baan in hun loopbaantraject ingaan, of naar de universiteit, stage of trainingsprogramma's of het leger of beide! Alle studenten, ongeacht hun plan na de middelbare school, zouden beurzen en onderscheidingen moeten aanvragen. Begin januari bezochten schoolbegeleiders senioren in hun Engelse lessen om informatie te delen over hoe studenten gemakkelijk beurzen en prijzen kunnen onderzoeken en aanvragen via Naviance en door het Essex Tech Award en Scholarship Form in te vullen. Die informatie delen we hier ook: 

Informatie over prijzen en beurzen op Naviance

Toegang tot Naviance op de Essex-technologie website onder het tabblad Families of klik op HIER 

Ga naar uw colleges Tab op Naviance

Klik op Beurs en geld

Je ziet dan 2 opties: 

 • Scholarship Search: hier plaatst het Essex Tech School Counseling-kantoor gemeenschapsbeurzen en prijsaanvragen die gedurende het schooljaar zijn ontvangen. 
 • National Scholarship Search: hier kunnen studenten persoonlijke beurzen en prijzen zoeken voor nationale beurzen.

Essex Tech Award & Scholarship Application DUE 19 maart

Applicatielink 

 • Ook beschikbaar in Naviance onder het tabblad Beurzen

Met deze applicatie komen studenten in aanmerking voor tal van prijzen en beurzen die worden uitgereikt door de Essex Tech Scholarship Committee.  

Andere nuttige bronnen voor beurzen:

Gratis aanvraag voor federale studentenhulp (FAFSA): www.studentaid.gov

Senioren die van plan zijn volgend schooljaar naar de universiteit te gaan, moeten het FAFSA-formulier zo snel mogelijk samen met hun ouder / voogd invullen. Dit moet worden ingevuld voor alle studenten die van plan zijn om een ​​4- of 2-jarige hogeschool of universiteit te volgen. OPMERKING: Huidige senioren zullen de FAFSA-aanvraag 2023-2024 invullen en mogen de aanvraag niet invullen die overeenkomt met hun huidige laatste jaar.

Als u vragen heeft over de FAFSA neem dan contact op met:

 • De Massachusetts Educational Finance Authority (MEFA) 800-449-6332
 • Het Educational Opportunity Centre bij het NSCC in Lynn (781) 593-6722 

De schooladviseurs hebben ook twee (2) nuttige links geplaatst die u kunnen helpen bij het invullen van de FAFSA naar onze Naviance bladzijde. Wanneer ingelogd Naviance: Scrol naar de onderkant van de startpagina waar u nuttige links vindt. Klik op BEKIJK ALLES VAN MIJN SCHOOL. Scrol naar de onderkant van de startpagina om te vinden Handige links. Klik op BEKIJK ALLES VAN MIJN SCHOOL. 

Bibliotheek met college-, prijs- en beursformulieren: 

Vrijgaveformulier transcriptie 
Dit formulier dient eenmalig ingevuld en ingeleverd te worden bij het begeleidingsbureau. Als dit formulier niet wordt ingeleverd, kan de vertrouwenspersoon of school uw cijferlijst niet vrijgeven. 

Meldingsformulier college 
Dit formulier moet worden ingevuld en ingeleverd bij uw schooladviseur telkens wanneer een student van plan is om naar een universiteit te gaan of zich heeft aangemeld. 

Informatieformulier Studentenadvies 
Studenten vullen dit formulier eenmalig in en maken na het invullen hiervan kopieën. Studenten geven een kopie van dit formulier aan de persoon/personen die zij verzoeken een aanbevelingsbrief voor hen in te vullen.

College Visitatie Formulier (Afwezigheidsformulier)Het schoolvisitatieformulier moet door het college worden ingevuld als een student op collegebezoek gaat. Het ingevulde formulier moet worden teruggestuurd naar het hoofdkantoor wanneer een student terugkeert naar school om de afwezigheid van dat collegebezoek te verontschuldigen. Kom langs bij het schooladviesbureau om een ​​bezoekformulier te krijgen voordat u een schoolbezoek of rondleiding krijgt.

Middelen voor geestelijke gezondheid en zelfmoordpreventie in de gemeenschap

24/7 Crisislijnen en hulpdiensten

Als schoolbegeleiders willen we onze studenten en gezinnen herinneren aan een aantal nuttige bronnen, mocht u deze buiten schooltijd nodig hebben, inclusief 's avonds, in het weekend en tijdens schoolvakanties en vakanties. Mocht u, uw kind of een andere persoon over wie u zich zorgen maakt een medisch of psychisch noodgeval ervaren, bel dan 911, ga naar uw plaatselijke eerstehulpafdeling of raadpleeg deze bronnen: 

 • 988 Zelfmoord- en crisisreddingslijn 
  • 988 Informatiestickers worden opgehangen in alle toilethokjes op de ENSATS-campus. 
  • Bel of sms 988 | 24 uur per dag/7 dagen per week
 • De Massachusetts-hulplijn
  • (800) 327-5050       
  • https://helplinema.org/
  • De Massachusetts-hulplijn zal blijven samenwerken met gezinnen en andere belangrijke belanghebbenden om de meest geschikte aanpak te bedenken voor adolescenten en jongvolwassenen van 13-24 jaar die behandeling nodig hebben voor hun gebruik van middelen. 
 • Nationale hulplijn voor middelenmisbruik en geestelijke gezondheidszorg  
 • Eliot-hulpdiensten
 • Lahey Gezondheidsgedragsdiensten
 • Advocaten Hulpdiensten

Afdeling Schooladvies
Essex North Shore landbouw- en technische school
Esdoornstraat 565 | Hathorne, MA 01937
(978) 304-4700 | EssexNorthShore.org
Vind ons op Twitter | Facebook | Instagram 
Creëer | Aanmoedigen | Promoot | Ontwikkelen


Meteen naar de inhoud