De sleutels tot succes – The Boston Globe

De Boston Globe (https://www.bostonglobe.com/2023/01/27/metro/keys-success/) · door Nancy Shohet West

Drie jaar geleden worstelde Alan Mack om rond te komen als arbeider bij het State Department of Recreation & Conservation toen hij door een kogel in zijn rug werd geraakt en verlamd achterbleef. Wat volgde was niet alleen een rigoureus herstel, maar ook een lange periode van werkloosheid en dakloosheid.

Hulp kwam in kleine hoeveelheden, aangezien een sociale dienst hem hielp bij het vinden van een gesubsidieerd toegankelijk appartement in Quincy, en de staat zijn baan herschikte om zijn handicap op te vangen. Maar voor een persoon in een rolstoel was het dagelijkse woon-werkverkeer dat hij voorheen met het openbaar vervoer had gemaakt bijna onhoudbaar: doorgaans een uur en verschillende overstappen van trein naar bus, om nog maar te zwijgen van het vertrouwen op een systeem dat zelfs in het buitenland niet bekend staat om zijn betrouwbaarheid. de beste tijden.

Gelukkig had de sociale dienst die Mack hielp met zijn talloze uitdagingen nog een idee voor hem: een voertuig aanvragen via Concord-based Tweede kans auto's, dat auto's levert aan ontvangers met een laag inkomen die kunnen aantonen dat het bezit van een auto hen substantieel zou helpen om een ​​baan te vinden, een huidige baan te behouden of vooruit te komen in hun vakgebied.

Alan Mack in zijn nieuwe auto. Pat Greenhouse/Globe Staff

Nu maakt Mack de reis van 15 minuten van huis naar zijn werk in zijn speciaal uitgeruste auto, die hem volgens hem ook in staat zal stellen om de muziekproductiebusiness vooruit te helpen die hij onlangs is begonnen na het volgen van een online bacheloropleiding aan het Berklee College of Music.

"Door mijn eigen voertuig te hebben, kan ik dit bedrijf uitbreiden door me een manier te geven om apparatuur van en naar optredens te vervoeren of om naar shows te reizen waar ik mogelijk wordt betaald om op te treden", zei hij.

Mack is een van de ongeveer 70 begunstigden die voertuigen ontvangen van Second Chance Cars, opgericht in 2019 door Dan Holin, inwoner van Concord. Holin, een Israëlisch-Amerikaans staatsburger die in het Israëlische leger diende en vervolgens een carrière in non-profitadministratie nastreefde, werd gemotiveerd door verschillende elkaar kruisende passies, waaronder sociale hulpverlening, auto's en ondernemerschap. Hij stelde zich een non-profitorganisatie voor die veteranen en voormalige gevangenen zou dienen die terugkeren naar de samenleving. Zijn missie is sindsdien uitgebreid om anderen te bereiken, waaronder legale immigranten en gezinnen die het moeilijk hebben.

Studenten staan ​​in een rij in het laboratorium voor autotechnologie van de Essex North Shore Agricultural & Technical School in Danvers, wachtend op de overdrachtsceremonie van een gedoneerde auto. Pat Greenhouse/Globe Staff

Onder begeleiding van leiders van andere non-profitorganisaties ontwierp Holin een bedrijfsmodel waarbij zijn organisatie gedoneerde auto's ter beschikking stelt aan werknemers met een laag inkomen voor $ 900, betaald door de ontvangers in maandelijkse termijnen van $ 75 in de loop van een jaar.

Na met bijna 20 banken te hebben gesproken, vond Holin er twee - City of Boston Credit Union en Metro Credit Union - bereid om samen te werken met Second Chance Cars door renteloze leningen te verstrekken samen met gratis financieel advies aan de ontvangers, waarbij Holin garant stond. Na 12 maanden hebben de ontvangers niet alleen de leningen afbetaald, maar ook hun kredietwaardigheid verbeterd.

Stephanie Tetreault is het soort persoon dat Holin voor ogen had om te helpen. Nadat ze tegen een drugsverslaving had gevochten en bijna 10 maanden in de gevangenis had gezeten wegens diefstal, was ze vastbesloten haar leven weer op de rails te krijgen.

Voorheen leefde ze op straat, maar tegen het najaar van 2020 had ze huisvesting in Lowell en een vaste baan als ploegleider bij Dunkin', waar ze wilde solliciteren om manager te worden. Maar die baan vereiste betrouwbaar vervoer, en een auto was iets waar Tetreault noch het geld, noch de kredietwaardigheid voor had.

Haar casemanager bij Gedijen gemeenschappen, dat mensen die voorheen in de gevangenis zaten helpt om terug te keren naar de samenleving, vertelde haar over de organisatie van Holin.

"Ik doorliep het aanvraagproces en had een ontmoeting met de raad van bestuur van Second Chance Cars om hen over mijn situatie te vertellen", herinnert Tetreault zich, wiens auto werd voorbereid op de Greater Lawrence Technical School in Andover. “Het hele proces duurde maar een paar weken en toen had ik mijn auto: een Toyota Prius uit 2005. Het is een zegen en een redder in nood geweest.”

Precies zoals Tetreault hoopte, promoveerde Dunkin' haar tot een managerfunctie, die ze ongeveer 18 maanden bekleedde. Gesterkt door haar hernieuwde onafhankelijkheid, groeiden haar ambities.

"Omdat ik een auto had, voelde ik dat ik mijn grotere doel om verslavingsadviseur te worden, kon nastreven," zei Tetreault. "Ik vond in mei 2022 een baan op dat gebied en schreef me vervolgens in voor het certificaatprogramma voor verslavingszorg aan het Middlesex Community College."

De voordelen die Second Chance Cars biedt, bereiken meer dan alleen de ontvangers. De organisatie werkt samen met vijf middelbare scholen voor beroepsonderwijs in Massachusetts - Essex Tech in Danvers, Greater Lawrence, Greater Lowell Technical in Tyngsborough, Minuteman High in Lexington en Northeast Metropolitan Regional Vocational High in Wakefield - waarbij hun autotechnologie-afdelingen worden ingeschakeld om eventuele problemen op te lossen. auto's kunnen hebben voordat ze worden doorgegeven aan nieuwe eigenaren.

"Dit is een geweldige match voor ons programma", zegt Jill Sawyer, directeur van Carrière, Technisch en Landbouwonderwijs bij Essex Tech - beter gezegd, Essex North Shore Agricultural & Technical School - wiens autotechnologiestudenten aan de auto van Mack werkten.

“Veel van de auto's waaraan onze studenten werken, zijn van faculteitsleden of mensen uit de gemeenschap die begrijpelijkerwijs hun voertuig zo snel mogelijk moeten laten repareren. Bij Second Chance Cars hebben we meestal een paar weken met een auto, waardoor de instructeurs meer tijd hebben om er een leerervaring van te maken. En dan mogen de studenten de onthullingsceremonie bijwonen en meer te weten komen over de persoon die de auto in ontvangst neemt, wat voor hen een eyeopener is.”

"Het is een win-winsituatie", beaamt Donald Melanson, een autotech-instructeur bij Minuteman, wiens studenten aan meer dan een dozijn voertuigen voor Second Chance Cars hebben gewerkt. “Veel van de reparaties die de gedoneerde auto's nodig hebben, zijn typerend voor de reparaties die de studenten zullen uitvoeren als ze eenmaal in de handel zijn. Dit geeft hen ook de kans om het grote publiek te helpen en te zien wat voor verschil ze kunnen maken in iemands leven.”

Josh Duquette hoorde over Second Chance Cars van een adviseur bij Veteranen Inc., die diensten verleent aan veteranen in heel New England. Een gescheiden vader van vier kinderen die ten zuiden van Boston woont, kon niet autorijden vanwege een gevechtsgerelateerde handicap nadat hij terugkeerde van een uitzending in Koeweit en vertrouwde op een combinatie van ride-hailing-diensten, openbaar vervoer en gunsten van vrienden om naar zijn baan als paraprofessional in het speciaal onderwijs in het schoolsysteem van North Attleborough.

Nadat Duquette medische goedkeuring had gekregen om weer te gaan rijden, vond Second Chance Cars een auto van negen jaar oud met 115,000 mijl op de teller. Studenten van Minuteman hebben het interieur opgeknapt, de motor onderhouden en nieuwe onderdelen geleverd. Doordat hij over eigen vervoer beschikte, kon Duquette naast zijn schooljaaropdracht een baan als docent zomerschool aannemen.

"Een van de grootste obstakels waarmee veel van onze veteranen worden geconfronteerd bij het terugkeren naar een zinvolle levensstijl, is vervoer", zegt Bill Corcoran, casemanager bij Veterans Inc. "Misschien hebben we ze geholpen om een ​​baan te vinden, maar dat kunnen ze niet." niet houden als ze geen betrouwbare manier hebben om erbij te komen. Vaak hebben ze niet het geld of de kredietscore om een ​​auto te gaan kopen. Second Chance Cars neemt die barrière weg, en het is levensveranderend.”

Dan Holin, oprichter en uitvoerend directeur van Second Chance Cars uit Concord. Pat Greenhouse/Globe Staff

Veel andere non-profitorganisaties zijn afhankelijk van autodonaties als onderdeel van hun financiering, erkende Holin, maar ze gebruiken die donaties meestal als een liquideerbaar bezit. Zijn doel is daarentegen dat donateurs zien dat hun auto een tastbaar verschil maakt in iemands leven.

'Het is geen abstract idee dat je auto in geld is veranderd', zei hij. "Je krijgt te zien dat de auto waar je voor hebt gezorgd en waar je van houdt, een positieve impact heeft op iemand die hem echt nodig heeft."

Dat was belangrijk voor Rick en Patty Houpt uit Sudbury, die hun geliefde gezinsminibus aan Second Chance Cars schonken.

"Als ouders van een militaire officier proberen we altijd veteranen en de organisaties die hen dienen te ondersteunen", zei Rick Houpt. "We wilden onze auto schenken op een manier die net zo betekenisvol zou zijn voor degene die hem ontving als voor ons."

Zoals alle donateurs van Second Chance Cars, werden de Houpts uitgenodigd om de nieuwe eigenaar van hun auto te ontmoeten tijdens een onthullingsceremonie. Daar hoorden ze dat hun minibusje naar een veteraan uit de oorlog in Irak zou gaan die in een opvanghuis in Woburn woonde en een auto nodig had om naar zijn werk in Worcester te gaan.

"We waren zelfzuchtig blij dat het zo'n goede match voor ons was", zei Rick Houpt.

En hoewel de belangrijkste focus van Second Chance Cars is om mensen te helpen aan het werk te blijven, wees Josh Duquette erop dat er andere even belangrijke voordelen zijn.

"Met een auto kan ik mijn kinderen naar de speeltuin of het strand brengen", zei hij. “Ik kon lange tijd niet die simpele dingen doen die andere ouders als vanzelfsprekend beschouwen, en het was een bron van schaamte voor mij.

“Maar nu heb ik het gevoel dat de wereld mijn oester is. Als ik mijn kinderen ergens heen rijd en we zingen allemaal liedjes en doen gek zoals jij in je eigen auto doet, dan is dat een droom die uitkomt.”

Nancy Shohet West is te bereiken op NancySWest@gmail.com.

Studenten van de Essex North Shore Agricultural & Technical School onthullen de Chevrolet Malibu uit 2005 die ze hebben opgeknapt voor Alan Mack, Pat Greenhouse/Globe Staff 

Meteen naar de inhoud