NightHawks Volwassenenonderwijs biedt cursussen aan om loopbaantrajecten aan te bieden

Adam Bain, afgestudeerd aan het NightHawks-programma, kreeg een baan bij Iron Workers Local 7 en heeft zowel in Fenway Park als in Gillette Stadium gewerkt. (Foto met dank aan Adam Bain)
We zijn verheugd aan te kondigen dat het NightHawks-programma voor volwasseneneducatie van Essex Tech nieuwe cursussen van het Career Technical Institute (CTI) zal blijven aanbieden, evenals cursussen voor elektrische en loodgieterslicenties.
Superintendent Riccio verklaarde: “De afgelopen vier jaar is de vraag naar training van het personeel aanzienlijk toegenomen op de North Shore. Aangezien handelaars uit de industrie verdwijnen, moeten scholen voor beroepsonderwijs voorbereid zijn om deze toekomstige werknemers op te leiden die de vaardigheden kunnen verwerven die nodig zijn om de pijplijn met een aanzienlijk verdienpotentieel te betreden. We zijn nogmaals dankbaar voor Gov. Baker en zijn Skill Cabinet die de waarde blijven inzien van het bieden van deze kansen via het CTI-initiatief.”
De CTI-cursussen, gefinancierd door het Career Technical Institute-initiatief van de Baker-Polito Administration, stellen studenten in staat deel te nemen aan branchetraining, kwalificaties en hulp bij het vinden van een baan.
Via het NightHawks-programma ontwikkelen volwassen leerlingen vaardigheid en volledige certificeringen waarmee ze zich onderscheiden van andere sollicitanten. Adam Bain, afgestudeerd aan NightHawks, uit Melrose, hoorde van zijn familieleden over het Essex Tech-programma.
"Ik heb voor Essex Tech gekozen omdat mijn vader en broer daar de lessen NightHawks Advanced Manufacturing hebben gevolgd en beiden geweldige banen hebben gevonden in de velden die ze hebben gekozen", aldus Bain.
Bain's training in het NightHawks Adult Education Program van Essex Tech stelde hem in staat om basisvaardigheden te leren, referenties te verdienen en een passie voor lassen te ontwikkelen.
Na het voltooien van het programma kreeg Bain zijn eerste baan in de industrie bij Iron Workers Local 7. Een van zijn eerste banen was werken bij Fenway Park. Nu werkt hij bij Gillette Stadium.
Bain erkent dat hij zonder Essex Tech niet de lasser zou zijn die hij nu is, en hij is een van de weinige lassers die gecertificeerd zijn in zowel elektrodelassen als fluxcored booglassen.
"De praktijk en praktische ervaring die ik tijdens de les heb opgedaan, hebben me echt een betere lasser gemaakt", zei Bain.
"Door onze partnerschappen voor deze programma's met het MassHire North Shore Career Center, hebben we onze werkgeversbetrokkenheid aanzienlijk vergroot, wat vaak resulteerde in meerdere vacatures voor onze NightHawks-studenten", zegt Bonnie Carr, directeur van Workforce Development bij Essex Tech.
Hunter Caron, afgestudeerd aan de Beverly High School in 2016, voltooide vorig jaar de Essex Tech's NightHawks automotive-cursus. “Tegen het einde van de les had ik 13 verschillende dealers en kleine winkels die wilden dat ik een aanvraag indiende. Dertien van hen,' zei Caron.
Caron en een andere klasgenoot gingen aan de slag als technici bij BMW van Peabody. Dat hij rechtstreeks uit de cursus werd aangenomen door een high-end dealer, zei hij, was een indicatie van de vraag.
“We zijn gepassioneerd door beroepsonderwijs en begrijpen de kansen die dit type branchetraining kan bieden voor volwassenen, hun gezinnen, bedrijven en binnen onze gemeenschappen. We hebben het geluk dat we de faciliteit hebben om de training te geven en we hebben de middelen veiliggesteld om deze kansen voort te zetten, 'zei Carr.
De inschrijving voor de zomer- en herfstlessen is nu geopend. Schrijf je in bij: https://essex-adulted.cursusstorm.com/

Meteen naar de inhoud