Essex Tech deelt succes van coöperatief onderwijsprogramma voor studenten, werkgevers
Senior Joseph Bridgeo van Danvers, is werkzaam bij Cranney Home Services in Danvers door zijn deelname aan het Cooperative Program op de school.
Senior Sam Toerne van Danvers, werkt op veldploegen met Hancock Associates

 

HATHORNE – Superintendent Heidi Riccio en Cooperative Education Coordinator Lisa Berube willen het aanhoudende succes delen van Essex Tech's Cooperative Education-programma, dat studenten waardevolle ervaring geeft in hun loopbaan voordat ze afstuderen.
Studenten kunnen deelnemen aan een coöperatieve baan die begint in de laatste termijn van hun ondergeschikt jaar, met goedkeuring van hun vakleraar. Studenten wisselen weken af ​​op hun werk en in de klas. Studenten worden gekoppeld aan lokale bedrijven en leren diepgaand van professionals.
Ongeveer 156 afstuderende senioren en 109 junioren doen dit schooljaar mee. Ervaring uit de echte wereld is van onschatbare waarde geweest.
Brady Liacos, senior loodgieter uit Danvers, werkt bij New England Gas Systems in Danvers. "Ik heb absoluut het gevoel dat ik veel volwassener ben geworden, vooral door te werken met mensen die ouder zijn dan ik, ze hebben invloed op mij, op hoe ik met klanten moet omgaan en hoe ik relaties met klanten kan opbouwen", zei Liacos.
Senior Sam Toerne van Danvers gebruikt vaardigheden die hij heeft geleerd in het Natural Resources-programma bij Hancock Associates, en werkt graag in het veld.
"Ik heb veel geleerd over landmeten in het algemeen, het gebruik van de specifieke apparatuur, voorbereid zijn op het weer," zei Toerne. “Ik heb veel geduld geleerd. Ik vind het erg leuk omdat ik altijd ergens anders ben. Het is veel met mijn handen werken, ik heb eigenlijk geen zin om achter een bureau te zitten.”
Senior Joseph Bridgeo van Danvers is werkzaam bij Cranney Home Services in Danvers.
"Het is de eerste baan die ik heb gehad waarbij ik blij ben om 's ochtends wakker te worden en naar mijn werk te gaan", zei Bridgeo. "Ik werk met een geweldig team van loodgieters bij Cranney Home Services die me meer hebben geleerd dan ik me had kunnen voorstellen."
Bedrijven hechten grote waarde aan deelname aan het Cooperative Education-programma, zowel om studenten een kans te geven als om hen in contact te brengen met kwaliteitswerkers.
New England Gas Systems Inc. neemt deel sinds 2016; de eerste coöperatieve student werkt nu fulltime voor het bedrijf.
"Brady heeft het afgelopen jaar een lange weg afgelegd en kan na schooltijd gemakkelijk bij elk loodgieters- en verwarmingsbedrijf worden aangenomen", zei vice-president Chad Lipinski. "We hebben hem al een fulltime plek bij ons aangeboden en kunnen niet wachten tot hij van school af is."
Twee junioren begonnen dit voorjaar hun samenwerking met New England Gas Systems Inc.
Bij Hancock Associates worden jongere werknemers gekoppeld aan coöperatieve studenten als mentoren. Beiden groeien door de ervaring.
"De kwaliteit van de studenten is veel beter dan waar we mee te maken hadden", zei vice-president Scott Jalbert. “Als studenten aan boord komen, hebben ze een geweldige instelling en zin om te werken. Tegen de tijd dat ze klaar zijn, zijn ze veel volwassener, passen ze op de werkplek, zijn ze op tijd, klaar om te werken. Het volwassenheidsniveau is merkbaar.”
Cranney Home Services heeft ook een langdurige samenwerking met het coöpprogramma van Essex Tech. Een van de eerste coöperaties is door het bedrijf gevorderd en werkt nu in het management.
"Cranney Home Services is dankbaar voor de werkrelatie die we hebben opgebouwd met Essex Tech en we zijn onder de indruk van alle studenten met wie we door de jaren heen hebben mogen samenwerken", aldus Service Manager Eric Brewer. "Dit programma is van onschatbare waarde voor de groei van ons team."
"Door deel te nemen aan het Cooperative Education Program, studeren Essex Tech-studenten af ​​met zowel klassikale als veldervaring, waardoor ze zeer gewild zijn wanneer ze afstuderen", zei hoofdinspecteur Riccio. "We zijn onze coöperatieve werkgevers dankbaar voor het ondersteunen van onze visie en voor hun hulp bij het opleiden van de volgende generatie van ons personeelsbestand."
Ouders, studenten en toekomstige werkgevers kunnen meer informatie vinden op de pagina Cooperative Education Office op https://www.collegecentral.com/essexnorthshore/
of neem contact op met coördinator Berube op 978-304-4700, toestel. 5109

Meteen naar de inhoud