Essex Tech krijgt staatssubsidie ​​om voedselonzekerheid aan te pakken

HATHORNE – Superintendent Heidi Riccio is verheugd aan te kondigen dat Essex Tech een staatssubsidie ​​van $ 130,000 heeft ontvangen om de aan COVID-19 gerelateerde voedselonzekerheid in het district aan te pakken.

Essex Tech zal de subsidie ​​gebruiken om een ​​nieuwe foodtruck, displaycontainers en draagbare handenwasstations aan te schaffen. De foodtruck van het merk Essex Tech/Commonwealth of Massachusetts zal vers, gezond lokaal voedsel brengen naar buurten in de Gateway Cities Salem en Peabody, en naar gemeenschappen met een hoger aantal bevolkingsgroepen met lage inkomens.

Voedselzekerheid wordt gedefinieerd als een gebrek aan constante toegang tot voldoende voedsel voor een actieve, gezonde levensstijl.

“Niemand mag honger lijden. Ongeveer 14 procent van de volwassenen en 21 procent van de kinderen in Essex County heeft te maken met een of andere vorm van voedselonzekerheid”, zegt hoofdinspecteur Riccio. “Voedselonzekerheid gaat niet alleen over armoede. Lage lonen, gezondheidsproblemen, hoge medische kosten en sociaal isolement dragen hieraan bij. COVID-19 heeft die problemen verergerd. De gemeente zal er alles aan doen om mensen in nood te helpen.”

Het tuinbouwprogramma en de kassen van Essex Tech zullen de inspanning van de foodtruck ondersteunen. Het district is van plan om in de zomer en herfst voedsel naar lokale boerenmarkten te brengen. Het district kan ook hydrocultuurapparatuur gebruiken, verkregen via een samenwerking met Tufts University, om het programma het hele jaar door uit te breiden.

Het district hoopt het voedselprogramma in juli te starten, in afwachting van de levering van de vrachtwagen.

De financiering maakt deel uit van het Executive Office of Energy and Environmental Affairs $ 36 miljoen Food Security Infrastructure Grant Program, opgesteld op basis van aanbevelingen van de Food Security Task Force van de Baker-Polito Administration's COVID-19 Command Center. Deze inspanning bevordert de toegang tot gezond lokaal voedsel voor individuen en gezinnen.


Meteen naar de inhoud