Essex Tech ontvangt staatssubsidie ​​van $ 240,000 voor personeelstraining en loopbaanplaatsing

DANVERS - Superintendent Heidi Riccio is verheugd aan te kondigen dat de Baker-Polito Administration Essex Tech een subsidie ​​van $ 240,000 heeft toegekend om mensen op te leiden die klaar zijn om het personeelsbestand te betreden of door te groeien in hun carrière.

De school zal de toelage van het Career Technical Institute gebruiken om werklozen of werklozen op te leiden. Twaalf studenten zullen worden opgeleid in elk van de vier disciplines: technicus autoservices, HVAC-technicus, loodgieterswerk en bouwarbeid.

Succesvolle deelnemers verdienen branchecertificeringen/referenties en hulp bij het plaatsen van een loopbaan.

“Bij Essex Tech is onze primaire missie om ons toekomstige personeel op te leiden. Deze missie voeren we uit door uitstekende technische programma's overdag maar ook in onze avondprogramma's. We zijn van plan dat te doen', zei hoofdinspecteur Riccio. “Wanneer een recessie toeslaat, moeten sommige beroepen zich mogelijk aanpassen, en de output is nieuwe kansen. Essex Tech staat klaar om die ontheemde, werkloze of onderbetaalde werknemers te dienen en hen op te leiden voor goedbetaalde carrières aan de North Shore.

"De Baker-Polito Administration heeft het Career Technical Institute (CTI)-initiatief ontwikkeld dat branchetraining omvat voor volwassenen in onze regio", zegt Bonnie Carr, directeur van Workforce Development bij Essex Tech. “Deze CTI-cursussen worden aangeboden bij Essex Tech via ons NightHawks Adult Education Program. Via het CTI-initiatief blijven we samenwerken met het MassHire North Shore Career Centre voor hulp bij arbeidsbemiddeling in deze veelgevraagde gebieden.”

"MassHire North Shore Workforce Board en Career Centers zijn zo dankbaar en trots om met Essex Tech aan het CTI-project te werken", aldus Mary Sarris, uitvoerend directeur van MassHire North Shore. “Deze training leidt tot banen die van cruciaal belang zijn voor de economie van onze regio, en biedt sterke carrièremogelijkheden voor lokale werklozen of ondertewerkgestelde inwoners. De training van Essex Tech is de beste in de staat. Samenwerken met MassHire's loopbaancoaching en arbeidsbemiddelingsdiensten garandeert succes op de arbeidsmarkt voor studenten en kwaliteitstalent voor onze bedrijven.”

De school zal samenwerken met haar lokale werkgeverspartners voor informatie over de huidige trainingstrends in de branche en potentiële vacatures. Deze partners zijn onder meer FW Webb Company, Cranney Home Services, National Mechanical Service, Tremblay Heating, Kelley Automotive Group, Mini of Peabody, Lyon Waugh Auto Group, Groom Construction, Menino Construction, Bilo Plumbing & Heating en Breen Sullivan Mechanical Services.

CTI is een staatsinitiatief om de beroepsopleiding voor studenten en volwassenen te vergroten en hen voor te bereiden op een loopbaan in veelgevraagde en snelgroeiende sectoren. CTI legt de nadruk op trajecten voor mensen uit achtergestelde bevolkingsgroepen en ondervertegenwoordigde groepen. Verwacht wordt dat ongeveer 9,000 tot 13,000 extra lerende volwassenen over de hele staat branchediploma's zullen behalen, waardoor ze kansen krijgen om banen te vinden in veelgevraagde geschoolde industrieën.

Deze beurzen zullen middelbare scholen voor beroepsonderwijs omvormen tot technische carrière-instituten, die de hele avond open blijven om de inschrijving van middelbare scholieren en volwassenen uit te breiden.

"Door samen te werken met onze regionale werkgelegenheidsraad, community colleges en het Workforce Skills Cabinet van Gouverneur Baker, hebben we het geluk dat we de mogelijkheid hebben om het traject van deze werknemers te veranderen", zei hoofdinspecteur Riccio. “De Gouverneur heeft toegezegd de scholen voor beroepsonderwijs drieploegendienst open te houden.”

De loodgieterscursus is vol. Als u zich wilt inschrijven voor gratis CTI-cursussen voor autotechnicus, HVAC of bouwvakopleiding, gaat u naar de website van het NightHawks-programma voor volwasseneneducatie van Essex Tech op https://essex-adulted.coursestorm.com/


Meteen naar de inhoud