Brian Cranney ontvangt Larkin Lifetime Achievement Award 2020

DANVERS — Brian Cranney is uitgeroepen tot ontvanger van de Larkin Lifetime Achievement Award 2020.

Cranney is de president van de Cranney Home Services, die loodgieterswerk, verwarming, koeling en elektrische diensten levert aan huizen en bedrijven. Zijn bedrijf is een van de meer dan 80 studenten die samenwerken met studenten van Essex Tech voor hun coöpprogramma, en hij heeft veel alumni van Essex Tech in dienst.

In 2005 hielp Cranney bij het oprichten van het elektrische programma op het voormalige North Shore Tech. Hij is lid van het Electrical Program en de algemene adviescommissies van Essex Tech, evenals van de Essex Tech Foundation. Hij was lid van de bouwcommissie toen Essex Agricultural en North Shore Technical School fuseerden, en hij speelde een belangrijke rol bij het openen van de sanitair- en HVAC-R-programma's van de school.

Essex Tech Superintendent Heidi Riccio zei dat de prijs welverdiend is.

"Als afgestudeerde van het elektrische programma van Salem High School is zijn passie voor het vak aanstekelijk", zei Riccio over Cranney. "Brian is een toegewijde en ondersteunende gemeenschapspartner geweest voor Essex Tech en andere beroepsopleidingsprogramma's aan de North Shore, en heeft geholpen om studenten die met zijn bedrijf werken in ons co-op-programma op te leiden tot geschoolde werknemers in deze veelgevraagde carrières."

 

De Larkin Lifetime Achievement Award erkent leden van de Essex Tech-gemeenschap en haar eerdere iteraties, waaronder Essex Agricultural and Technical High School, North Shore Technical High School en Peabody Vocational School, die blijk hebben gegeven van toewijding aan en prestatie binnen de lokale beroeps- en/of agrarische industrieën.

De onderscheiding is genoemd naar luitenant Catherine Larkin, een alumni van het huishoudprogramma van de Essex County Agricultural School en verpleegster uit de Tweede Wereldoorlog die in 1945 omkwam bij een vliegtuigongeluk. De Larkin Memorial Cottage op Essex Tech werd oorspronkelijk gebouwd in 1950 en vernoemd naar Larkin . Het huisje wordt herbouwd tot een multifunctionele faciliteit, inclusief een historisch museum, servicekeuken, kantoorruimte, tentoonstellingshal, leerlaboratorium en functieruimte.

Cranney werd vrijdag geëerd op het afgelegen Homecoming Gala van Essex Tech, dat een virtuele veiling omvatte om geld in te zamelen voor de restauratie van het huisje. Tijdens het evenement gaf staats-senator Joan Lovely openingsopmerkingen, en staats-senator Bruce Tarr bracht een speciaal eerbetoon aan de aftredende staatsvertegenwoordiger Ted Speliotis.

 

De eerste Larkin Lifetime Achievement Awards werden uitgereikt tijdens het gala van vorig jaar, waarmee ongeveer $ 68,000 werd opgehaald ter ondersteuning van het bouwproject Larkin Memorial Cottage. De ontvangers van vorig jaar waren Essex Aggie alumni Bob Woods, eigenaar van Wood Trucking, en Ted Dunjnaski, eigenaar van Dunjnaski Dairy.

 

Tot nu toe heeft Essex Tech ongeveer $ 158,000 opgehaald voor het bouwproject, dat ook gedeeltelijk wordt gefinancierd door een subsidie ​​van de Cummings Foundation uit 2019. Aan het project werken studenten uit verschillende disciplines van de school.


Meteen naar de inhoud