Essex Tech markeert biotechnologieprogramma ter erkenning van STEM-week

Superintendent-directeur Heidi Riccio Ed.D. wil het werk van de senioren van de Essex North Shore Agricultural and Technical School onder de aandacht brengen in haar biotechnologieprogramma als erkenning voor de STEM-week.

Deze week, 19-23 oktober, is de derde jaarlijkse STEM-week, een initiatief over de hele staat onder leiding van het Executive Office of Education, de STEM-adviesraad en de negen regionale STEM-netwerken van Massachusetts. STEM-week is bedoeld om de toegang en interesse van studenten op het gebied van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM) te bevorderen.

Het thema van de STEM-week van dit jaar is "See Yourself in STEM", met als doel meer vrouwen, gekleurde studenten, studenten van de eerste generatie, mensen met een laag inkomen, studenten Engels en mensen met een handicap aan te moedigen - groepen die historisch gezien ondervertegenwoordigd zijn in STEM industrieën — om STEM-loopbanen na te streven. De STEM-week van dit jaar moedigt ook mentorschap aan.

Bij Essex Tech ronden 16 senioren in het biotechnologieprogramma deze week een diercelcultuurexperiment af waarin ze Chinese hamsterovariumcellen (CHO) blootstelden aan variërende concentraties Juul e-vloeistof in de groeimedia. De studenten bestuderen hoe de vloeistof, die nicotine bevat, de groei en levensvatbaarheid van de cellen beïnvloedt.

Biotechnologie is de wetenschap van het gebruik van levende organismen, hun producten of hun samenstellende delen voor menselijk voordeel, en het gebruik van technische toepassingen die biologische kennis omzetten in producten. Studenten in het biotechnologieprogramma volgen vaak loopbaantrajecten in biomedische technologie, moleculaire biologie, microbiologie, genetische manipulatie, immunologie, als onderzoekswetenschappers, in de geneeskunde, in bio-informatica, in landbouwvoeding en wetenschap, in veterinaire en forensische wetenschappen, als laboratoriumassistenten en als geassocieerde wetenschappers. Voor meer informatie over het programma, klik hier.

"Onze studenten en medewerkers van Essex Tech kennen de waarde van STEM, en als erkenning voor de STEM-week wilden we enkele van het ongelooflijke werk benadrukken dat onze studenten doen als onderdeel van hun studie in het biotechnologieprogramma", zei hoofdinspecteur Heidi Riccio. “Onze studenten zijn enthousiast over wat ze leren. Ze zijn betrokken en leren vaardigheden die ze op een dag direct in een carrière kunnen toepassen. We zijn dankbaar dat de regering van Baker-Polito STEM zo heeft gesteund en waarderen de kans die deze week biedt om interesse in deze gebieden te wekken naast het uitbreiden van de toegang.

Om het experiment uit te voeren, leerden studenten hoe ze de CHO-cellen moesten kweken en aseptische technieken moesten gebruiken, zodat de cellen niet besmet zouden raken. Ze volgden de cellen gedurende twee dagen, waarna ze de cellen oogstten en een hemocytometer, een microscopisch raster, gebruikten om hun levende en dode cellen te tellen. De dode cellen waren ook blauw geverfd. De studenten waren in staat om het aantal cellen per milliliter dat ze groeiden te bepalen over de verschillende niveaus van hun experimentele groepen, blootgesteld aan verschillende niveaus van e-vloeistof, in vergelijking met hun controlegroep, blootgesteld aan geen e-vloeistof, evenals de procent levensvatbaarheid of het percentage cellen dat in leven was.

Studenten maken op afstand rapporten met hun bevindingen, die ze volgende week persoonlijk met hun klas zullen delen. Ze begonnen het experiment op 16 september. De studenten zijn ook begonnen met het voorbereiden van tekenmonsters die ze de komende weken zullen bestuderen voor de detectie van de spirocheet die de ziekte van Lyme veroorzaakt door middel van geneste PCR (polymerasekettingreactie).

"Hoewel de omstandigheden van het werken met studenten zijn veranderd, blijven we interessante projecten aanbieden die wetenschappelijk onderzoek bevorderen door praktijkervaring op te doen", zegt Arlyssa La Porte, docent biotechnologie bij Essex Tech.

Vanwege COVID-19 streeft Essex Tech momenteel naar een hybride leermodel waarbij studenten worden opgedeeld in groepen op groepsniveau, waardoor ongeveer 50% van de studenten op elk moment in het gebouw kan zijn volgens een wisselend schema.

Studenten worden gegroepeerd in cohorten voor hun academische cursussen en hervatten hun loopbaan, technisch en landbouwonderwijs via hun winkels. Ze volgen een roulerend schema van twee weken voor persoonlijk leren en leren op afstand voor zowel academische als beroepsklassen.


Meteen naar de inhoud