Essex Tech ontvangt een subsidie ​​van $ 200,000 om de carrière- en technische opleidingsmogelijkheden voor lokale studenten uit te breiden

DANVERS — Superintendent Heidi Riccio is verheugd aan te kondigen dat Essex North Shore Agricultural and Technical School $ 200,000 heeft ontvangen van het Department of Elementary and Secondary Education (DESE) om haar programmering voor het North Shore Partnership Pathways Expansion Project uit te breiden.

Essex Tech lanceerde het samenwerkingsprogramma met Gloucester Public Schools in januari 2019, waardoor Gloucester High School-studenten de helft van hun cursussen aan Gloucester High School konden volgen voordat ze per bus naar Essex Tech werden vervoerd om landschaps-, metsel- en timmervaardigheden te leren. Het afgelopen schooljaar heeft Essex Tech het programma uitgebreid zodat leerlingen van Salem en Peabody Public School ook kunnen deelnemen aan een Advanced Manufacturing-programma of een Construction and Craft Laborer-programma.

De beurs stelt de school in staat om haar programmeermogelijkheden uit te breiden naar studenten van de Beverly Public School, nieuwe studieprogramma's toe te voegen en bestaande programma's uit te breiden naar extra studenten. Als gevolg van de toekomstige subsidie ​​kunnen studenten van Beverly, Gloucester, Peabody en Salem Public Schools hun belangrijkste academische lessen volgen op hun openbare middelbare scholen voordat ze naar Essex Tech reizen om een ​​van de volgende programma's te studeren:

  • Geavanceerde productie
  • Reparatie en overspuiten van autobotsingen
  • Ambachtsman in de bouw
  • Ontwerp en visuele communicatie
  • Duurzame Tuinbouw

"We zijn zeer verheugd om deze uitbreiding van onze samenwerkingsprogramma's aan te kondigen en om carrière- en technische opleidingsmogelijkheden te kunnen bieden aan meer studenten hier aan de North Shore", zei hoofdinspecteur Riccio. “Deze industrieën hebben geschoolde werknemers nodig en we zullen deze studenten voorbereiden op een loopbaan waarin ze lokaal een baan kunnen vinden. We zijn DESE zo dankbaar voor het erkennen van deze behoefte en het ondersteunen van dit programma.”

North Shore Community College werkt momenteel ook samen met Essex Tech via dit programma om studenten kansen te bieden studiepunten te verdienen als gevolg van de grote vraag op de arbeidsmarkt naar voltijdse, bekwame en gediplomeerde werknemers.

Om de beurs te ontvangen, moest Essex Tech zowel de behoefte aan werknemers in elke branche als de interesse van studenten aantonen. Essex Tech heeft elk jaar een aanzienlijke wachtlijst, wat aangeeft dat er behoefte is aan extra loopbaan-, technische en agrarische opleidingsmogelijkheden aan de North Shore. De eerstejaarsklas voor het schooljaar 2020-21 zal meer dan 425 studenten van meer dan 1,000 aanvragers bevatten.


Meteen naar de inhoud