Essex Tech verlaagt budget te midden van onzekerheid over overheidsfinanciering als gevolg van COVID-19
DANVERS - Hoofdinspecteur Heidi Riccio meldt dat de Essex North Shore Agricultural and Technical School proactief haar budget heeft verlaagd met het oog op het behoud van docenten- en stafposities te midden van verwachte bezuinigingen op overheidsfinanciering als gevolg van de COVID-19-pandemie.
De schoolcommissie van Essex Tech keurde vandaag een herziene begroting goed die naar de districtsgemeenschappen zal worden gestuurd ter voorbereiding op komende stadsvergaderingen, totdat de staatsbegroting is goedgekeurd en de overheidsfinanciering voor het komende jaar is afgerond.
Het oorspronkelijke budget van het district voor het schooljaar 2020-2021 werd in maart goedgekeurd door het schoolcomité, voordat de COVID-19-pandemie scholen over de hele staat dwong hun faciliteiten te sluiten en uiteindelijk een economische crisis veroorzaakte. Het oorspronkelijke budget vertegenwoordigde een stijging van 4.84% ten opzichte van het budget van vorig jaar, in totaal ongeveer $ 31 miljoen.
Het administratief team, de Hathorne Federation of Teachers en de American Federation of State, County and Municipal Employees (AFSCME) hebben echter samengewerkt om een ​​nieuw budget te ontwikkelen dat die stijging zal terugbrengen tot 1.39% ten opzichte van het budget van het lopende jaar, een verlaging van $ 1,024,000.
De begroting 2020-2021 van het district zal ook opnieuw worden geëvalueerd zodra de staatsbegroting is afgerond.
De school kon haar budget voor het komende jaar verkleinen door de leveringskosten te verlagen, een driedaags verlof in te plannen voor docenten, personeel en bestuurders tijdens het komende schooljaar, evenals een vermindering van het personeelsbestand, vrijwillige ontslagen, pensioneringen en een personeelsstop .
Schooldistricten over de hele staat verwachten aanzienlijke bezuinigingen op Chapter 70 en Circuit Breaker-financiering van de staat als gevolg van de economische crisis veroorzaakt door de COVID-19-pandemie en zijn, in afwachting van officiële aankondigingen van de staat, gedwongen hun budgetten voor de komend schooljaar om aan contractverplichtingen van werknemers te voldoen.
"Elk schooldistrict in het Gemenebest staat op dit moment voor deze uitdaging, en wat we hier hebben gedaan, is ervoor zorgen dat onze studenten technisch en agrarisch onderwijs van de hoogste kwaliteit krijgen, terwijl we ook bewust buitensporige loonsverlagingen in deze uitdagende tijd vermijden," Superintendent zei Riccio. “We zijn dankbaar dat we met onze twee vakbonden hebben kunnen samenwerken om oplossingen te vinden die aan die behoeften voldoen. We hebben er enorm veel tijd en moeite in gestoken om dit punt te bereiken.”
Essex Tech is de meest kostenefficiënte vakschool in de staat Massachusetts volgens gegevens van het schooljaar 2019-2020, ondanks het onderhouden van landbouwprogramma's die de zorg voor boerderijdieren op het terrein vereisen. Essex Tech geeft $ 18,657 per leerling uit, en vergelijkbare scholen in Massachusetts geven maar liefst $ 35,111 per leerling uit.
Essex Tech heeft ongeveer 1,500 studenten die 17 uitzendende gemeenschappen en 38 omliggende gemeenschappen bedienen.
Meer informatie over de begroting van het district en de plannen voor het schooljaar 2020-2021 zal worden gedeeld met alle belanghebbenden zodra deze beschikbaar is.

Budget informatie

 


Meteen naar de inhoud