Essex Tech-medewerkers gebruiken 3D-printers om gelaatsschermen te maken

DANVERS — Superintendent Heidi Riccio en directeur Shannon Donnelly zijn verheugd te kunnen meedelen dat faculteit en personeel van Essex Tech 3D-printers gebruiken om gelaatsschermen te maken voor medische professionals in de omgeving en eerstehulpverleners om hen te helpen beschermen tegen het oplopen van het nieuwe coronavirus (COVID-19).

Een groep docenten en personeel van de school, waaronder hoofdinspecteur Riccio, directeur van personeelsontwikkeling en volwasseneneducatie Bonnie Carr, directeur van technologie Joe Marino, directeur van carrière en technisch onderwijs Don Ducharme, leraar technische technologie Ralph Arabian en leraar culinaire kunsten / horeca Krisztina Perron maakt de gelaatsschermen sinds 24 maart.

Essex Tech heeft drie 3D-printers, die zijn aangeschaft via het Skills Capital Grant-programma van de Baker-Polito Administration en worden gebruikt door de engineering- en productieprogramma's van de school wanneer de faciliteit open is. Hoewel de school gesloten is vanwege het nieuwe coronavirus (COVID-19), zijn de printers door docenten en personeel gebruikt om gelaatsschermen, persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) te maken die eerstehulpverleners en medisch personeel in het gebied helpen beschermen tegen de nieuw coronavirus.

Het initiatief wordt mogelijk gemaakt door een CAD-tekening (computer aided design) die in de hele staat werd gedeeld door senior onderwijsstrateeg Mark Lyons van AET, een bedrijf gevestigd in Essex dat apparatuur voor technische programma's verkoopt.

"We wilden in deze uitdagende tijd doen wat we konden om de eerstehulpverleners en medische professionals te helpen die onvermoeibaar werken om ons allemaal veilig en gezond te houden", zei hoofdinspecteur Riccio. "We hadden het geluk om hier bij Essex Tech 3D-printers te hebben vanwege de programma's die we aanbieden, en we zijn blij dat we ons steentje kunnen bijdragen om te helpen."

Elke machine heeft tussen de drie en vijf uur nodig om een ​​gelaatsscherm te maken, en elke dag kan de school tussen de 20 en 27 gelaatsschermen maken.

Tot nu toe heeft de school schilden gedoneerd aan groepen in de omgeving, waaronder het Addison Gilbert Hospital, het Beverly Hospital, de Danvers Police and Fire Departments, Brigham and Women's ICU COVID Unit, Lahey Hospital, Baldpate Treatment Center, North Shore Medical Center Salem Emergency Department, Anna Jaques Ziekenhuis en huisartsenpraktijken en tandartspraktijken in de omgeving.

Essex Tech is van plan om de komende weken gelaatsschermen te blijven doneren aan de lokale politie en brandweer, evenals aan spoedeisende hulpafdelingen van nabijgelegen ziekenhuizen.


Meteen naar de inhoud