Essex Tech biedt studenten echte werkervaring via een coöperatief onderwijsprogramma

DANVERS — Het Cooperative Education Program aan de Essex North Shore Agricultural & Technical School biedt studenten de mogelijkheid om potentiële carrières te testen en praktijkervaring op te doen.

Via stages of werkcoöperaties plaatst het programma studenten bij verschillende werkgevers in de hele gemeenschap om hen praktijkervaring op te doen en te laten zien hoe het is om daar te werken.

Essex Tech Superintendent Heidi Riccio zei dat het programma slechts een van de vele is die de school in de loop van februari erkent en viert voor de National Career and Technical Education (CTE) Month.

Voor veel studenten speelt de ervaring een belangrijke rol in hun leven.

"Ik wist niet 100 procent zeker welk pad ik na de middelbare school wilde volgen en hoe ik daar zou komen, maar met de hulp van mijn werk en het opdoen van praktische ervaring heeft het me geholpen de juiste weg te vinden", aldus Devin Kim, van Marblehead, een senior cosmetologiestudent die werkt bij RN Esthetics in Lynnfield.

"Co-op was voor mij erg inspirerend", zegt Trevor Tarr, van Wenham, een senior gezondheidsassistent die werkt bij New England Home for the Deaf in Danvers. "Werken met een bevolking waarvoor ik een nieuwe taal moet leren, is zowel uitdagend als lonend."

Studenten kunnen potentiële toekomstige werkgevers ontmoeten en netwerken terwijl ze door hun werk een positieve impact hebben op het bedrijf.

“Niet alleen hebben de coöperatiestudenten een leegte vervuld met onze arbeidsbehoeften; ze hebben bewezen een positieve, blijvende impact te hebben met permanente, toekomstige plaatsingen waardoor Mayer Tree Service ons bedrijf kan laten groeien”, aldus David Duchemin, operations manager bij Mayer Tree Service.

"We zijn dankbaar dat we deel uitmaken van het coöperatieve loodgietersprogramma van Essex Tech", zegt Jeff Beane, Vice President bij Breen and Sullivan Mechanical Services. "Het is vrij duidelijk dat er een sterke basis wordt gebouwd door het personeel van Essex Tech."

Het programma staat open voor junioren en senioren bij Essex Tech. Momenteel nemen 150 senioren en 35 junioren deel aan het programma.

Studenten worden geplaatst bij bedrijven als GE Aviation, Mercedes of Beverly, Jaguar en Land Rover of Peabody, Mini of Peabody en de Massachusetts Audubon Society.

Plaatsing kan variëren van een paar maanden voor stages tot meer dan een jaar voor coöperaties.

"Het geeft ze de kans om erachter te komen of dit een vakgebied is waarin ze willen werken. Het opent hun ogen voor de mogelijke loopbaantrajecten die ze kunnen kiezen die ze nooit hadden kunnen kennen of ervaren", zegt Cooperative Education Coordinator zei Lisa Berube.

"Ik ben ongelooflijk trots op alle studenten hier bij Essex Tech en hun vermogen om wat ze in de klas leren in de echte wereld te implementeren", zei hoofdinspecteur Riccio. "We vinden het geweldig om studenten deze kansen te kunnen bieden en zijn dankbaar voor de bedrijven die met ons samenwerken om studenten een voorsprong te geven wanneer ze aan het werk gaan."


Meteen naar de inhoud