Essex Tech geeft informatie over het coronavirus aan de schoolgemeenschap

DANVERS - Hoofdinspecteur Heidi Riccio en schoolverpleegkundigen Nicole Mulloy en Marnie Ryan willen studenten, ouders en voogden informatie verstrekken over het nieuwe coronavirus (COVID-2019) van 19, aangezien federale gezondheidsfunctionarissen de verspreiding van het virus internationaal blijven volgen. 

Volgens het Massachusetts Department of Public Health (DPH) is de kans op griep veel groter dan op COVID-19. De DPH kondigde op 2019 februari het eerste en momenteel enige geval van het nieuwe coronavirus (COVID-19) van de staat aan. De man die het virus opliep, keerde terug uit Wuhan, China en zocht kort na zijn aankomst in de staat medische hulp . 

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben dit woensdag bevestigd dat een nieuwe patiënt in Californië echter COVID-19 heeft opgelopen en mogelijk het eerste geval is van verspreiding van het virus in de Verenigde Staten. 

Volgens de CDC, symptomen van het virus verschijnen binnen 2-14 dagen na blootstelling. De DPH meldt dat symptomen van COVID-19 in ernstige gevallen koorts, hoesten, kortademigheid en longontsteking omvatten. 

"We begrijpen dat, vooral nu er elke dag nieuwe informatie over de verspreiding van COVID-19 wordt vrijgegeven, studenten, ouders en voogden op zoek zijn naar informatie over het virus en zich zorgen maken", zei hoofdinspecteur Riccio. "Het risico om het virus op te lopen is echter laag in ons gebied, en het district voert uitgebreide schoonmaak- en desinfectie-inspanningen uit om de verspreiding van besmettelijke ziekten te voorkomen, zoals we elk jaar doen tijdens het griepseizoen."

Terwijl studenten vorige week pauze hadden, voerde Essex Tech een grondige reiniging uit, bestaande uit het afstoffen en ontsmetten van alle horizontale en verticale oppervlakken, inclusief kluisjes, deurklinken en sanitaire voorzieningen; vloeren schrobben en ontsmetten; alle bureaus en stoelen desinfecteren; en het gebruik van een elektronisch ontsmettingssysteem op alle oppervlakken. Director of Facilities Joseph St. Pierre zorgde ook voor meer frisse lucht in de gebouwen van de school en de school veegt oppervlakken die regelmatig worden gebruikt schoon. Essex Tech heeft ook desinfecterende doekjes en handdesinfecterend middel geleverd voor elk klaslokaal en kantoorgedeelte van de school, met aanbevelingen om vaak schoon te maken. 

Ouders en verzorgers worden eraan herinnerd dat, in een poging om de verspreiding van besmettelijke ziekten zoals respiratoire virussen en gastro-intestinale aandoeningen te voorkomen, leerlingen 24 uur vrij moeten zijn van koorts, braken of diarree voordat ze naar school terugkeren als ze ziek zijn geweest.

In een poging om de verspreiding van griep, verkoudheid en andere aandoeningen van de luchtwegen te voorkomen, wil Essex Tech studenten en hun families voorzien van aanbevolen acties van de DPH:

  • Was regelmatig de handen met water en zeep, minimaal 20 seconden. 
  • Als je zelf ziek bent, blijf dan thuis om anderen te beschermen.
  • Bedek altijd je hoest of nies

Voor meer informatie, bezoek de website van de DPH door hier te klikken en de website van de CDC door hier te klikken


Meteen naar de inhoud