Carrière en technisch onderwijs Presidential Scholar Student Nominatie

DANVERS - Een Essex Tech-senior is een van de vijf in de staat die is genomineerd als een presidentiële geleerde voor carrière en technisch onderwijs.

Kaitlyn Swenson van Peabody werd vorige maand genomineerd door staatscommissaris voor onderwijs, Jeff Riley. De finalisten worden in april geselecteerd en bekendgemaakt door het Amerikaanse ministerie van Onderwijs en nemen deel aan een prijzenontbijt in Washington, DC

Swenson studeert aan het informatietechnologieserviceprogramma van de Essex North Shore Agricultural and Technical School en heeft een coöppositie bij Techevolution in Lynn. Ze is hoofdredacteur en webmaster voor het literaire tijdschrift van de school en webmaster van Hawkspan.net, een studentennieuwswebsite.

Swenson, lid van de National Honour Society en Rode Kruis-vrijwilliger, woonde in 2018 ook de Harvard Summer Coding Academy bij, waar ze een cursus van een week over de programmeertaal Python voltooide.

“Kaitlyn is echt een voorbeeldige student en heeft blijk gegeven van toewijding aan haar opleiding en aan het aanscherpen van haar carrière- en leiderschapsvaardigheden door middel van kansen op en buiten de campus. Het is een genoegen om te zien dat haar harde werk op deze manier wordt erkend', zei hoofdinspecteur Heidi Riccio in een verklaring.

Elk jaar erkent het US Presidential Scholars Program 161 van de meest uitzonderlijke studenten van het land. Het programma is in 2015 uitgebreid met studenten die beroeps- en technisch onderwijs volgen.

"Het feit dat ik voor deze eer werd gekozen, verbaasde me in eerste instantie absoluut, maar ik ben gaan beseffen dat het een welverdiende weergave is van mijn prestaties en hoe ver ik ben gekomen in mijn educatieve reis", zei Swenson in een verklaring. . “Mijn ervaringen als student, werknemer en hobbyist hebben mij geleerd dat onderwijs de sleutel tot succes is. Als gevolg daarvan heb ik mezelf toegewijd om een ​​levenslange leerling te zijn.”


Meteen naar de inhoud