De zaden van kennis planten

Essex North Shore Agricultural and Technical School heeft onlangs $ 5,000 ontvangen via de Lowe's liefdadigheids- en educatieve stichting (LCEF). Dit geld zal worden gebruikt om een ​​productieve appelboomgaard van 1.4 hectare aan te leggen en te planten op het terrein van de school. Superintendent-directeur, Dr. Heidi Riccio, sprak haar enthousiasme uit voor deze unieke kans. “Wat is representatiever voor het agrarisch/beroepsonderwijs dan de ontwikkeling van een productieve appelboomgaard? 16- en 17-jarigen horen praten over de organische en mechanische eigenschappen van de bodem terwijl ze drainagepatronen voorspellen, is ronduit verbazingwekkend!”  

Dit project op het land omvatte al meerdere programma's aan Essex North Shore: Arbor maakte het land vrij, Natural Resources onderzocht het land en Horticulture onderzocht de beste appels die op het land kunnen worden verbouwd. Zowel het Culinary Arts Program als de schoolkantine zullen deze appels gebruiken bij hun toekomstige menuplanning. Studenten en personeel hebben samen op het schoolterrein gewerkt om het areaal klaar te maken voor het planten van de bomen. Er zijn veel gemeenschapspartners en adviseurs bij dit streven. Appelbomen worden gefinancierd door de Essex County Fruit Growers. Volgens de algemeen directeur van Topsfield Fair, James O'Brien, die advies gaf over de boomgaard, zal de Essex Agricultural Society/Topsfield Fairgrounds indien nodig voor aanvullende financiering zorgen. Bill Fitzgerald van Mann Orchards in Methuen, een topadviseur bij dit project, verklaarde: "Ik ben heel blij met de kans die dit toevoegt aan de gemeenschap als geheel. Het grote publiek heeft belangstelling voor fruitbomen en daar kan veel uit voortkomen als studenten leren bomen te onderzoeken en te verzorgen. Dit is nog een expertisegebied dat Essex North Shore-studenten in hun portfolio zullen hebben als ze de echte wereld betreden. 


Meteen naar de inhoud